clubzoeker

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

Edwin Ekiring won niet in Haarlem.

In Haarlem liep BC Amersfoort tegen een nederlaag aan, zonder Yao Jie blijkt de BC Amersfoort in de topwedstrijden kwetsbaar. Werd er vooraf reeds rekening meegehouden dat in Haarlem de schade beperkt gehouden moest worden, gingen er toch een paar partijen verloren waar niet op gerekend was.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De start van de mannendubbel was niet goed. De eerste game ging snel verloren, maar in de tweede game kwamen Joéli Residay en Jelle Maas weer goed in hun spel. Helaas ging deze tweede game ook nipt verloren. De Chinese Zi Ying Sheng was niet goed in vorm en leed haar eerste enkelspel nederlaag. Zi Ying raakte de shuttles niet goed en had geen verweer tegen de voormalige BC Amersfoort speelster Stapusaityte. Ook de vrouwendubbel met de herstelde Eefje Muskens bracht na een gewonnen eerste game in de tweede game winstkansen. Deze werden niet benut en in de beslissende game was er geen kans op winst meer.

Bij de mannenenkelspelen gingen Eli Mambwe en Edwin Ekiring in twee games van de baan af. Ook Gayle Mahulette had haar dag niet en verloor na een goede (19-21) eerste game kansloos de tweede van Soraya de Visch Eijbergen. De mixen brachten eindelijk een punt, in een spectaculaire wedstrijd klopten Eefje Muskens en Jelle Maas het gerenommeerde Haarlemse duo Ruud Bosch en Eva Krab.

De andere mix van Joéli Residay/Gayle Mahulette konden niet op tegen Jacco Arends en Selena Piek. Na dit verlies is het zaak voor de Amersfoorters om de laatste wedstrijd zonder kopvrouw Yao Jie op 22 januari (BV Almere) zo goed mogelijk door te komen. Hierna volgt nog een aantal wedstrijden tegen de onderste vier en de inhaalwedstrijd tegen concurrent Van Zijderveld voor de vierde plaats in de play-off.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!