Familievlog De Nagelkerkjes

Wat gaat 2011 brengen?

Wat gaat 2011 brengen?

De eerste wedstrijden in 2011 zitten er weer op. Zondag ben ik naar Bergen op Zoom gereden om Erik in het team van Duinwijck te zien spelen. Het was goed dat hij zelf begon over het feit dat het niet best was in deze wedstrijd, maar dat was juist het leuke van de middag.

Hij probeerde echt alles wat we door hadden genomen in Vietnam te laten zien in die wedstrijd. Gewoon omdat ik zat te kijken. De coach keek en zag dat het goed was :-).

Vorige week heb ik een gesprek gehad met Martijn, het was rond uit plezierig. Ik had het gevoel dat ik met een man zat te praten die net zo gek is van badminton als dat ik ben. We zijn het totaal oneens over welke koers we moeten varen voor Nederland, maar dat doet niets af aan de passie die we beiden hebben.

Het is jammer dat we niet tot een overeenkomst konden komen. Martijn weet hoe ik over badminton denk en dat ik best een aanwinst zou zijn voor BNL. Maar de politiek maakt het onmogelijk dat ik ook maar wordt gevraagd voor de baan van bondscoach. Dat komt niet omdat ik de kennis niet in huis heb, maar omdat te veel mensen geen onderscheid kunnen maken tussen kritiek en kennis. Als ik kritiek heb op iets of iemand dan is het omdat ik eisen stel en dat geldt niet alleen voor spelers maar ook voor de trainers. Als je het gesprek uit de weg gaat dan geef je een signaal. Zeg dan niet dat je open staat voor dingen maar erken gewoon dat je niet alles weet. Dat is wat ik wil zeggen voor 2011: ik weet het ook niet ALLEEN. Ik weet een heleboel, maar samen weten we veel meer en dat moet onze kracht zijn.

Ik ga niet worden gevraagd voor een gesprek voor de baan van bondscoach want ik ben een kennisbedreiging. Niemand ziet de uitdaging, alleen maar het gevaar van door de mand vallen. Het door de mand vallen is wat ik juist zo graag zou willen. Denk je dat het leuk is dat je NOOIT iets kan leren op je vakgebied in je eigen land? Wie gaat het me moeilijk maken in Nederland? Uitsluiten is niet de weg, het is een UITWEG.

Hier is mijn handreiking en doe er mee wat je wil. Ik heb geen geheimen en wil alles vertellen aan iedereen. Als je ook denkt dat je goed bent dan neem je de handschoen op en ga je het gesprek aan en samen maken we onze sport groot. Want ik wil naar de Spelen. Kortom: wie durft zijn kop boven het maaiveld uit te steken? Voor de minitop heb ik Piet gevraagd als voorzitter, hij durft niet. Trainers durven zich niet te melden op een enkele held na, waar is de ambitie in ons land? Waar zijn de mensen met ballen?

Duizenden mensen lezen wat ik schijf, als ik van Piet over schakel naar badmintonline.nl dan zie je ook de lezers mee gaan, maar als het gaat om daden dan is er niemand thuis. Ik wil graag Mark Brasser in het zonnetje zetten. Hij heeft de stok overgenomen en zijn nek uitgestoken in BadmintonInfo. Voor een blad dat niets moet hebben van mijn stijl van schrijven zijn er veel stukken die direct en indirect door mij zijn aangekaart in het laatste nummer. "Badminton Nederland geeft een antwoord op AL uw vragen", zegt Venekamp in zijn interview. Meneer Venekamp, ik heb het afgelopen jaar 100 vragen gesteld aan BNL en niet één antwoord gekregen. So put your money where you mouth is, zeggen ze in the USA.

In 2011 komt er een bondscoach die weer niets te zeggen heeft en geen eigen mening heeft. De beste spelers zullen niet worden opgesteld, de standpunten zullen verharden, de nationale selectie zal uit elkaar vallen door gebrek aan kwaliteit, de rechtszaak wordt verloren, de bond zal een noodplan moeten maken voor zijn voort bestaan, de afgevaardigden zullen een varkentje moeten gaan wassen met de achterban (dat moet ik nog wel even dubbel controleren). Groningen lacht in zijn vuistje en... laten we zien wat er nog meer komt.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!