clubzoeker

Zijlstra: Appèl aan de afgevaardigden

Zijlstra: Appèl aan de afgevaardigden

De afgevaardigde vlindertjes weten de redactie opnieuw te vinden: Walter Zijlstra doet een beroep op hun slagvaardigheid. De vraag is: gaan ze fladderen of niet?

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op 5 februari vindt de bondsvergadering plaats tijdens het NK in Almere. Een mooi moment om eens te kijken wat deze afgevaardigden vinden van het gevoerde beleid. Hier past een citaat: "Graag horen we uw aan- of opmerkingen, of gewoon een groot compliment."

Geachte afgevaardigden,

Naar aanleiding van mijn eerdere schrijven wil ik U allen toch nog een aantal gegevens van de laatste tijd doen toekomen.

Het bondsbestuur heeft in een bondsbestuurvergadering besloten alle geplande toernooien in Assen, Zwolle en Groningen niet door te laten gaan.

Over de voortgang van deze toernooien heb ik meermaals geprobeerd met de bondsvoorzitter te communiceren, echter zonder succes.

Zelfs zonder mij te informeren werd de gemeente Assen bezocht door de bondsdirecteur.

Het bezoek aan Assen is gebruikt om mede te delen dat voor de eventuele verdere organisatie van alle eerdere partijen afscheid is genomen en dat de toernooien door hen zelf georganiseerd gaan worden.

De bondsvoorzitter is wat Groningen betreft vergeten dat hij in zijn excuusbrief had aangegeven dat er in juni een ander groot toernooi zou komen.

Ook de belofte aan Assen, waar vorig jaar na afloop van het toernooi in twee kranten is aangegeven dat hij volgend jaar weer graag in Assen wilde komen, is op de tocht komen te staan.

Ook Zwolle zal niet worden opgenomen met als argument dat het bondsbestuur geen financiële risico’s wil lopen.

Laat dit bondsbestuur nou op geen enkele manier ook maar een financiële bijdrage geleverd hebben, zodat dit argument kant nog wal raakt.

Berekend is dat de schade die we zullen lijden als de toernooien niet doorgaan over 3 jaar gerekend op €325.000 komen en dan rekenen we de imago schade niet mee.

Jammer dat weer geprobeerd wordt alle toernooien in de randstad en Almere te krijgen, het idee van een Nederlandse bond wordt zo wel op een bijzondere wijze geïnterpreteerd.

Ik blijf erop aandringen dat U als afgevaardigden uw best moet doen om het bestuur op deze verantwoordelijkheden te wijzen en hoop in staat te zijn via de dagvoorzitter tijd te krijgen om zaken toe te lichten.

Met vriendelijke groeten
Walter Zijlstra
Oud Voorzitter District Noord
Oud Bondsbestuurslid

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!