Badminton Nederland: Wanneer doet Ushi haar pruik af?

Badminton Nederland: Wanneer doet Ushi haar pruik af?

Het NK zit er op en er is een aantal dingen duidelijk geworden en andere dingen zijn bevestigd. Hetgeen wat het meest duidelijk is geworden is dat het badmintonland tot op het bot verdeeld is en dat er onherstelbare schade is op gelopen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na het seizoen 2010/2011 zal het badminton in Nederland nooit meer het zelfde zijn. Ik heb zo'n beetje alles wel gehoord en gezien de afgelopen drie dagen.

Wat is er bevestigd het afgelopen weekend?

Dat de aansluiting van de huidige nationale selectie met het echte badminton in de grotemensenwereld van het badminton ver te zoeken is. De afstand van Dicky, Eric, Jie en Judith is zo groot dat je alle andere spelers in Nederland niet serieus kan noemen. Ze zijn niet alleen veel beter, maar ook vele malen meer professioneel. Ze doen hun werk, doen dat ondanks de druk, laten zich NIET negatief uit ondanks dat ze uitgekotst en bestolen worden. Spelen verder met pijn en/of ziekte in hun lijf en gaan waardig om met hun verlies hoe moeilijk dat op dat moment ook is.

Als ik de wereldranglijst mix met de NK dan zou je kunnen komen tot een opstelling van het Nederlandse team in het enkelspel van:

  • A Team Dicky en Jie
  • B Team Eric en Judith
  • C Team Erik Meijs en Patty
  • D Team Dennis en Lisa
  • E Team Rune en Josephine

Ik kan nog wel lager gaan, maar het wordt alleen maar pijnlijker. Voor de rest van het team kunnen alleen Lotte en Paulien zich meten met de top in Europa. Hiermee is het sponsorcontract een solden (de Belgen onder ons weten waar ik het over heb) product geworden. Ik wacht elke keer op de Japanse dame Ushi die voor de camera komt om te zeggen dat Badminton Nederland voor de gek is gehouden door haar. Maar ja, ik wacht nu al een jaar en het is nog steeds niet gebeurd, dus wie heeft deze grap dan wel bedacht?

Mij maakt het niet uit, ik ben gek op standup comedy. Dus ik ga kijken op het EK en heb met plezier de opdracht op me genomen de andere landen voor een interview te vragen over dit onderwerp. Ik ben benieuwd of ik een perskaart krijg, want dit weekend kreeg ik ook geen coachkaart. Het maakt voor Badminton Nederland namelijk niet uit of je niet kan coachen of niet kan interviewen. Dus ben ik voor het interviewen tevreden met een coachkaart. Als ik de vragen eerst moet voorleggen aan de workshop van de heer Vennekamp ("Durf te vragen") dan wil ik daar schriftelijk graag van op de hoogte gesteld worden van een antwoord, want ik geloof dat dit de bedoeling is van het stellen van vragen.

De groep van trainers met ballen wordt ook groter en we hebben dit weekend een leuk overleg gehad. Ik ben blij met de bestuurders en mensen die iets nieuws willen, dat zij zich hebben aangesloten bij het alternatief voor het spelen van de echte top van Nederland.

Ook wil ik graag kwijt dat de mensen van Yonex sterk afstand hebben genomen van mensen die mij kanker toewensen over wat ik schijf. Ik heb dit weekend een Yonex-jack aangetrokken als ik Erik Meijs moest begeleiden om te laten zien dat ook Yonex hier niet van is gediend en dat ik ook met Yonex een zeer goede relatie heb.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!