badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

België uitgeschakeld op EK badminton

België is uitgeschakeld op het EK badminton voor gemengde landenteams. Nochtans heeft België zijn laatste match tegen Letland gewonnen met 5-0. Maar omdat de eerste groepswedstrijd tegen Estland verloren werd met 1-4, en Duitsland wél twee keer won, werden onze landgenoten uitgeschakeld.

 

In het gemengd dubbel klopten Freek Golinski en Steffi Annys woensdag zonder problemen de Letten Guntis Lavrinovics en Kristine Sefere in twee sets: 21-10 en 21-14.

In het enkelspel bij de mannen had Maxim Moreels drie sets nodig tegen de Let Raimonds Cipe: 13-21, 21-15 en 21-15. Bij de vrouwen was Lianne Tan, de enige Belgische die gisteren haar wedstrijd won tegen Estland, te sterk voor Ieva Pope: 21-15 en 21-9.

Het dubbelspel bij de mannen werd eveneens eenvoudig gewonnen door het duo Matijs Dierickx-Jonathan Gillis tegen de Letten Guntis Lavrinovics en Edijs Livins: 21-12 en 21-17.

Janne Elst en Jelske Snoeck maakten het vervolgens mooi af door in het dubbelspel bij de vrouwen Aija Pope en Kristine Sefere in twee sets huiswaarts te sturen: 21-16 en 21-12.

België neemt het morgen om 10u voor de eer nog op tegen Duitsland.

geplaatst door

verkregen via DeMorgen.be

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Nederland verslaat ook Litouwen

8 jaar geleden

volgend artikel

Voormalig Europees kampioene in dienst van Badminton Nederland

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 75 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws