De meeste dromen zijn bedrog...

De meeste dromen zijn bedrog...

Om mijn kamer op Papendal een beetje aan te kleden en inspiratie op te doen, heb ik een aantal posters hangen. Zo hangen Tony Gunawan en Howard Bach op mijn kast, zijn alle Olympische medaille winnaars te vinden aan de muur en hangen Lee Yong Dae en Jung Jae Sung boven mijn bed.

SportSport

Maak kennis met Mark Caljouw!

Toen ik van de week de loting van de German Open Grand Prix Gold bekeek dacht ik even in een split second dat ik aan het dromen was. Ik kneep mezelf in mijn rechterarm. Auw! Geen droom, maar keiharde werkelijkheid. Aankomende week zijn deze twee top Koreanen die in mijn kamer boven mijn bed hangen onze tegenstanders!

Niet bepaald een fijne loting, aangezien deze nummers 3 van de wereld een maand geleden de super sterke Premier Super Serie van Korea op hun naam schreven, maar ik heb er toch erg veel zin in. Ik heb denk ik wel 200 verschillende filmpjes op Youtube van deze mannen gezien en het is altijd weer een genot om naar te kijken.

Ook heb ik met ze getraind toen ik vorig jaar op trainingsstage was in Korea. Dat was echt super leerzaam en een van de mooiste badmintonherinneringen van mij tot nu toe! Ik stel mezelf vooral de vraag hoe Dave en ik door die ijzersterke verdediging heen gaan komen, want werkelijk waar... alles komt terug en snel ook!

Ook kijk ik uit naar die geweldige schijn dropshot van Jung, die ik iedere training weer probeer na te doen. Ik ben nog steeds zoekende om hem zó scherp over het net te krijgen! De tijden van het hoofdtoernooi zijn nog niet bekend, maar ik verwacht in ieder geval woensdag de baan op te kunnen. Helaas staan Paulien en ik in dit super sterke toernooi op de wachtlijst, omdat we beiden helemaal geen mix ranking meer hebben. Dat is erg jammer, maar wie weet vallen er nog wat koppels uit zodat we wel kunnen aantreden.

Natuurlijk zal ik later deze week een verslag schrijven over de wedstrijd tegen de Koreanen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!