clubzoeker

Het hondje van Nixon

Het hondje van Nixon

Piet, leuk dat je mijn stukjes leest, dat maakt je weer iets jonger. Stiekem ben ik wel blij dat je het niet met me eens bent.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik ben begin 20 en als mijn mening dan al begrepen wordt door een man van dik in de 60 dan heb ik wel een probleem. Ik hoor mijn opa al zeggen: "Zie je nou wel Liesje, je moet niet alles zeggen en zeker niet tegen mensen die ouder zijn, altijd beleefd zijn lieverd."

Je omringt je met leuke vrouwen (net als ik trouwens) en denkt dat alle problemen zich dan vanzelf oplossen. Het niet hebben van kritiek is de norm in Nederland? En als je dat wel hebt, dan schop je tegen de normen en waarden? Piet, where did you sleep in the 60s?

Lees nog eens terug wat Eva heeft geschreven: waar is de verfrissing? Elke puber heeft dit soort dingen, verliefd worden op de zanger tijdens een concert en nu dus op Deense jongens die leuk tegen een pluim kunnen slaan. Misschien ben je niet gewend met jongere vrouwen om te gaan, want wij noemen dit 'om de vinger winden' of 'I keep you under my thumb'.

Je badmintonhart is geweldig, maar mijn god, wat loop je achter op de jongeren. En waar zijn jouw waarden? Je begint twee jaar terug een site die succes heeft gekregen omdat je je afzette tegen de bond en letterlijk alles in twijfel trok. Je ging een coalitie aan met Ron Daniëls en je site klom in Nederland tot de nummer 1 positie. Dan laat je alles en iedereen vallen en kruip je in bed met de mensen die je tot voor kort probeerde weg te zetten als achterhaald ouderwets en ik weet niet meer wat nog meer.

Waar ik vandaan kom laten we onze makkers niet vallen en steken we geen messen in de rug van mensen die naast ons hebben gelopen in de strijd. En jij wil mij iets vertellen over normen en waarden? Ik schreef eerder op deze site over de Witte Ridder: waar is die nou als het moeilijk is?

Roepen is leuk, maar iets doen is waar het om gaat Mr Ridder. Ik hoop niet dat ik ooit mijn rug zal toekeren tegen de mensen die me hebben geholpen en gesteund. Je fans roepen over je betrokkenheid als mensen in het Yonex ziekenhuis liggen. Dat zijn de makkelijke punten in de wedstrijd. Het is het bekende hondje van Nixon waar jouw Omroep Max lezers van je site voor vallen.

Piet, waar zijn je ballen als het er echt toe doet? Waar is de jonge badmintonspeler die na zijn werk ging trainen terwijl hij al moe was? Je bent nu al moe voor de wedstrijd is begonnen. Doe me een plezier en zeg nooit meer tegen me dat ik geen normen en waarden heb. Ik hoef alleen maar op het internet te kijken om je eigen contradicties terug te lezen. Doe het zelf maar eens en vraag jezelf dan: "Ben ik dat?"

Ik ben blij en trots dat mijn normen en waarden de jouwe niet zijn: ik moet er namelijk nog namelijk 60 mee doen en jij bent klaar over 20 jaar. Stop even met je eigen gevoel en denk aan de jeugd, want zij kan er niets aan doen dat jullie hebben zitten slapen de afgelopen 20 jaar. Wij zitten met de troep die jullie niet hebben kunnen of willen opruimen.

Praat over badminton, praat over de toekomst, praat over de jeugd, maar bespaar me je rol als priester over normen en waarden dat is namelijk precies wat jij niet had de afgelopen tijd.

Alice

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alice

Alice

Alice vertelde hier regelmatig wat ze meemaakt als speelster. Ze is al een tijdje off the grid: haar laatste stukje dateert alweer van juni 2011.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!