badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Makkelijke overwinning Nederland op EK badminton

Het Nederlands badmintonteam heeft gisteravond haar eerste wedstrijd tijdens het EK gemengde teams met 4-1 gewonnen van IJsland.

Makkelijke overwinning Nederland op EK badminton - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Voor Josephine Wentholt kwam het EK-debuut iets eerder dan verwacht. Ze speelde een nette wedstrijd.
Makkelijke overwinning Nederland op EK badminton - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Voor Josephine Wentholt kwam het EK-debuut iets eerder dan verwacht. Ze speelde een nette wedstrijd.

 

Nederland ging voortvarend van start met Jacco Arends en Selana Piek die in 19 minuten wonnen in twee games. Een speler die na afloop zei dat hij ontzettend zenuwachtig was voor aanvang was Rune Massing. De kopman won met 21/15 en 21/16 van Atli Johannesson.

Met een 2-0 voorsprong maakte Josephine Wentholt haar debuut. De Amsterdamse, uitkomende voor BV Almere, kreeg gisteren van bondscoach Gerben Bruijstens de vraag of zij klaar is om als kopvrouw van Nederland aan de slag te gaan. Dit kwam mede omdat Patty Stolzenbach gisterochtend kreeg te horen dat haar opa was overleden. Ondanks haar enorme vechtlust ging de overwinning naar de IJslandse.

De nationaal kampioenen mannendubbel, Ruud Bosch/Koen Ridder, bezorgde Nederland met hun overwinning de 3-1 voorsprong. De uiteindelijke einduitslag werd een 4-1 overwinning waar Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen voor zorgden.

geplaatst door

verkregen via FOK!sport

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Badmintonners winnen eerste EK-duel

8 jaar geleden

volgend artikel

M/V: Zijn we toe aan Martijn of Vernieuwing?

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws