badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Nederland plaatst zich voor kwartfinale EK

Nederland heeft zich met een enorme vechtlust weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap gemengde teams.

 

Vorige week werden ze Nederlands kampioen en woensdagavond zette Ruud Bosch/Lotte Jonathans Nederland op een eenvoudige 1-0 voorsprong. Voor de 2e partij meldde Rune Massing zich. Voor aanvang had hij videobeelden bekeken van tegenstander Christian Boesiger. Maar na 46 minuten spelen bleef hij na 7/21 21/19 15/21 met lege handen staan.

Helaas kwam Patty met twee keer 16/21 niet aan te pas tegen de nummer 40 van de wereld Jeanine Cicognini. Een andere Nederlands kampioen koppel, Ruud Bosch en Koen Ridder stonden voor een belangrijke opgave. Zonder enige verslapping speelde ze 18 zeer sterke minuten, 21/6 21/6.

De plek in de kwartfinale lag in hadden van het damesdubbel Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen. De door teamgenoten Dave Khodabux en Saber Afif bediende trommels werden nog eens stevig ter hand genomen om de meiden aan te moedigen.

Met soms heerlijke overnames van verdediging naar aanval pakte Lotte/Paulien de eerste game met 21/15. In de tweede gaat de stand zeer gelijk op. Niet meer dan 2 punten waren de beide koppels steeds bij elkaar vandaan. Wanneer Lotte de 16/14 op het scorebord zet stijgt de temperatuur in de Sporthallen Zuid en werd het een heel spannend eind met 22/20

Nederland speelt nu morgen, vrijdag, om 19:00 uur de kwartfinale tegen Rusland. Rusland won in de poulefase met 5-0 van zowel Wales als Cyprus en met 4-1 van Zweden.

Nederland - Zwitserland (3-2)

  • XD Ruud Bosch/Lotte Jonathans - Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet 21/14 21/15
  • MS Rune Massing - Christian Boesiger 7/21 21/19 15/21
  • WS Patty Stolzenbach - Jeanine Cicognini 16/21 16/21
  • MD Ruud Bosch/Koen Ridder - Thomas Heiniger/Florian Schmid 21/6 21/5
  • WD Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen - Jeanine Cicognini/Sabrina Jaquet 21/15 22/20

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Kwartfinale voor Kirsten van der Valk in Turkije

8 jaar geleden

volgend artikel

Westlandse sportkampioenen 2010 gehuldigd

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws