SportSport

Nederlandse badmintonfans doen beroep op Japanse racketproducent

Nederlandse badmintonfans doen beroep op Japanse racketproducent

Afgelopen woensdag publiceerde badmintonline.nl een open brief van badmintonfans gericht aan Yonex Japan. De vier beste spelers van Nederland mogen van Badminton Nederland niet deelnemen aan het EK Landenteams in Amsterdam. Zij hebben namelijk een eigen sponsorcontract en de sportbond selecteert alleen spelers die uitsluitend met materiaal van hoofdsponsor Yonex spelen. Onverkoopbaar, volgens de badmintonfans.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een beroep op Yonex

Website badmintonline.nl trekt zich de oproep van de badmintonfans aan, die hun open brief de toepasselijke titel 'The honourable thing to do' hebben meegegeven. Zij doen hierin een beroep op Yonex Japan, met het verzoek de beste spelers toe te laten om met eigen materiaal de eer van hun land te verdedigen tijdens het Europees Kampioenschap volgende week.

Oprichter Christ de Rooij is hierover inmiddels in contact getreden met zowel de Japanse ambassade in Den Haag als met Yonex Japan. "Dhr Yuza van het moederbedrijf in Japan heeft gevraagd om meer informatie om tot goede besluitvorming te komen inzake deze kwestie. Overigens is deze vreemde situatie ook in het buitenland opgemerkt: de Nationale Selectie wordt inmiddels al 'onthoofd' genoemd. Een farce.", aldus De Rooij.

Voor gemeente Amsterdam, dat het EK Landenteams met trots binnenhaalde, lijkt het internationale toernooi een kat in een zak. Bezoekers van de badmintonsite geven in overtuigende mate (89%) aan dat zij een geste vanuit Japan als bijzonder positief zouden ervaren. Zonder ranglijstaanvoerders Dicky Palyama, Eric Pang, Yao Jie en Judith Meulendijks - uitgerekend de vier NK finalisten afgelopen weekend - treedt er in Sporthallen Zuid een nationaal B-team aan.

Maleisische 'jurisprudentie'

Vandaag werd duidelijk dat in Maleisië vorig jaar een gelijksoortige situatie heeft plaatsgevonden. Choong Hann Wong staat onder contract bij Dunlop en niet bij bondssponsor Yonex. Hij werd uiteindelijk door de Badminton Association of Malaysia toegelaten om toch met zijn eigen materiaal inclusief logo op de snaren het nationale team te vertegenwoordigen. De Rooij concludeert: "De samenstelling van een nationaal team hoort niet economisch gemotiveerd te zijn. Laat dit Oosterse voorbeeld een inspiratie voor Yonex Japan en Badminton Nederland zijn. De shuttle ligt bij hen."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!