badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

NOS op bezoek in de Duinwijckhal

De week zit er weer op. Het was een rustige week voor mij, omdat ik de eerste 2 dagen even heel weinig heb gedaan, aangezien de NK er toch wel in heeft gehakt.

NOS op bezoek in de Duinwijckhal - Erik Meijs
© Erik Meijs
NOS op bezoek in de Duinwijckhal - Erik Meijs
© Erik Meijs +

 

Ook deze week weer bij de fysio en masseur geweest om even goed voor mijn lichaam te zorgen. Woensdag en donderdag gewoon op Papendal getraind, maar wel wat rustiger. Afgelopen vrijdag had ik weer een trainingssessie met Ron Daniëls.

Toen ik binnenkwam in de Duinwijckhal, kwam ook opeens de NOS binnen met een filmploeg, omdat ze een interview wilden doen met Ron, over zijn werk en zijn toekomstideeën. Ik had er al iets over gehoord van Ron, omdat ze mij misschien ook wilden interviewen, maar het is natuurlijk altijd maar afwachten of ze dan ook echt komen.

Ze waren natuurlijk ook erg geïnteresseerd om de kersverse Nederlands kampioen Eric Pang aan het werk te zien en hem te interviewen, maar die had zich helaas afgemeld vanwege ziekte, dus dat was wel erg jammer.

De NOS bleef heel lang, dus werd het eerste anderhalf uur een pittige privétraing van Ron zodat ze ook een aantal mooie shots zouden krijgen en mooi beeldmateriaal om te laten zien wat we nou aan het doen zijn. Hierna namen ze een interview af van Ron en wilden ze ook mij spreken. Het was voor het eerst dat ik voor een camera moest verschijnen, maar ik vond het erg leuk om te doen en de vragen waren niet al te moeilijk. Die gingen vooral over de samenwerking met Ron en over mijn eigen plannen. Nu maar hopen dat er ook een keer iets van wordt uitgezonden, want dat is nooit zeker bij zo'n opname. Er zou sowieso maar een beperkt aantal minuten van overblijven.

Hierna heb ik nog 2,5 half uur getraind met de andere trainingspartners en daarna ben ik richting Amsterdam gegaan om naar de kwartfinales van het EK te kijken. Behalve naar de verrichtingen van het Nederlandse team, was ik vooral ook gefocust op de single van de Deen Jan o Jorgensen en van de Duitser Marc Zwiebler, twee spelers met een hele andere stijl qua badmintonnen. Toch erg mooi om dit te zien en zeker leerzaam, want er zijn nu een aantal dingen die ik beter snap en die ik meer ga gebruiken.

Dit weekend heb ik weer rust, wat ik nog steeds wel even nodig heb. Maandag nog even hard trainen op Papendal, want dinsdag vertrek ik naar Oostenrijk voor de Austrian International en de week daarna naar de German Open. De loting voor Wenen staat er al op en ik moet spelen tegen een Rus. Ik ken hem niet, dus ik zal jullie laten weten hoe het is gegaan!

Erik Meijs

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Bronzen medaille voor Alida Chen

8 jaar geleden

volgend artikel

Dames verplicht in rokje de baan op?

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws