clubzoeker

Open Brief Herman Moens over ontstane situatie EK

Open Brief Herman Moens over ontstane situatie EK

Gezien de emoties die er weer zijn ontstaan na de persconferentie in Amsterdam, waarin de selectie van het Nederlandse team werd bekendgemaakt, wil ik graag de achterliggende redenen van de verbintenis tussen Yonex met Badminton Nederland nog eens onder de aandacht brengen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland heeft de ambitie om op de Olympische Spelen van 2012 en 2016 met een aantal spelers te verschijnen. Daarom ligt er een zeer ambitieus talentontwikkelingsplan dat moet leiden tot een structurele versterking van de positie van badminton zowel in Nederland als mondiaal. Dit kan echter alleen mits zware sponsor ondersteuning. Yonex wil als vooraanstaand merk aan die ambitie graag een bijdrage leveren en heeft besloten Badminton Nederland verregaand te ondersteunen.

Daardoor kunnen zo'n zestig spelers ondersteund worden om op internationaal niveau ervaring op te doen en te spelen met het beste materiaal. Er is nu voldoende budget voor trainingen, verplaatsingen, verblijf en deelname aan belangrijke toernooien.

Als tegenprestatie voor cash en materiaal is overeengekomen dat de spelers van het nationale team met Yonex zullen spelen om het merk uit te dragen. Het is erg jammer dat het contract met badminton Nederland niet voor alles een oplossing biedt. 4 spelers: Judith, Jie, Eric en Dicky - belangrijk voor het Nederlandse EK badminton team - zijn gebonden aan een andere sponsor.

Yonex Japan is diverse malen akkoord gegaan om een versoepeling aan te brengen in het contract ten voordele van deze 4 spelers; waardoor ze kunnen blijven genieten van alle trainingen, coaching en faciliteiten van de bond. Een van die toegevingen is dat die 4 spelers – bij team wedstrijden – hun eigen rackets kunnen gebruiken, mits weglaten van het logo in de snaren.

Samengevat is de situatie simpel:

Indien de sponsor van deze 4 spelers hiervoor de toelating geeft (geen logo) zijn ALLE problemen voor EK selectie van de baan, kan de bond zijn overeenkomst met Yonex naleven en kan iedereen zich weer op zijn taak toeleggen: Nederlands badminton op het hoogste niveau brengen en een prachtig toernooi in Amsterdam spelen. Dat is onze grootste wens.

Herman Moens
Directeur Distri Sport BV

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!