Moederdag 2019

Oranjejeugd morgen in twee Spaanse finales

Oranjejeugd morgen in twee Spaanse finales
Moederdag 2019

De Nederlandse jeugdspelers doen het goed tijdens de Spanish Junior International. Er werden finales bereikt in mixed en meisjesdubbel.

› alles over het Badminton Festival!

Bondscoach U19 Eline Coene doet met een aantal jeugdspelers mee aan de Spanish Junior International. Het toernooi wordt gespeeld in Sevilla.

Jim Middelburg en Vincent de Vries stonden ingeschreven voor het enkelspel. Jim had zich echter uit voorzorg (lichte blessure) teruggetrokken. Vincent won in de eerste ronde gemakkelijk van de Spanjaard Daniel Alvarez 21-7 21-17. In de tweede ronde moest hij aantreden tegen de nummer 3/4 geplaatste de Turk Ramazan Ozturk. Deze Ozturk had vorige week nog het jeugdtoernooi in Turkije op zijn naam geschreven. Vincent kwam dichtbij maar verloor nipt met 21-18 en 21-19.

Bij de meisjes stonden Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ingeschreven. Soraya versloeg achtereen volgens de Spaanse Marta Calleja met 21-7 en 21-7 en daarna in drie games de Zweedse Julia Alhstrand 17-21 21-7 21-10. In de derde ronde werd de Engelse Georgina Bland verslagen in twee games (21-11 21-9). In de kwart finale moest ze het opnemen tegen de als tweede geplaatste Turkse Neslihan Yigit, die haar in een spannende partij met 21-19 en 21-17 versloeg.

Gayle, die de eerste ronde een bye had, versloeg achtereenvolgens de Cyprioot Stella Knekna 21-19 en 21-13 en de Engelse Sophie Brown 21-5 en 21-11. Daar waar Soraya de tweede geplaatste Turkse tegenkwam, moest Gayle het bij de laatste acht opnemen tegen de 3/4 geplaatste Turkse Neslihan Kilic. Het werd een mooie drie games partij, die gewonnen werd door Gayle met 21-18 14-21 21-16. Een mooie halve finale waarin Gayle het moest opnemen tegen de Zwitserse Nicole Schaller. Deze als 1 geplaatste speelster was met 21-7 21-14 veel te sterk voor Gayle.

In het jongensdubbel waren ingeschreven Jim Middelburg/Russell Muns en Robin Tabeling/ Vincent de Vries. Jim/Russell verloren in de tweede ronde van een Engels koppel en Robin/Vincent nipt in de eerste ronde van 5/8 geplaatste Spanjaarden.

Bij de meisjes waren de Nederlanders succesvoller. Gayle Mahulette/Myke Halkema versloegen in de eerste en tweede ronde Spaanse koppels en in de kwart finale van een Engels dubbel. In de halve finale moesten ze aantreden tegen wederom een Spaans koppe,l Blanca Ibers/Laia Oset. Gayle en Myke wonnen deze wedstrijd redelijk eenvoudig met 21-13 en 21-14. Morgen de finale tegen de als eerste geplaatste Turken Neslihan Yigit en Neslihan Kilic.

In de mix was het Nederlandse jeugdteam met drie koppels vertegenwoordigd: het als eerste geplaatste koppel Jim Middelburg/Soraya de Visch Eijbergen, Russell Muns/Myke Halkema en Robin Tabeling/Gayle Mahulette. Alle drie de koppels bereikten de kwartfinales. Het eerste koppel dat sneuvelde was Robin Tabeling/Gayle Mahulette. Ze verloren krap in de strijd om een halve finaleplaats van het als tweede geplaatste Turkse koppel Emre Lale/Neslihan Yigit 21-19 15-21 21-19.

De andere twee koppels stonden knap bij de laatste vier, waarin Jim en Soraya het moesten opnemen tegen Engelse duo Rhys Walker/Holy Smith. Jim en Soraya lieten hier zien waarom ze als eerste geplaatst zijn. Ze wonnen gemakkelijk met 9 en 11. Russell en Myke speelden tegen de spelers die Robin en Gayle geklopt hadden, Emre Lale/Neslihan Yigit. Ook Russell en Myke konden net niet winnen van dit sterke koppel 21-14 15-21 21-16. Morgen speelt het dubbel Jim/Soraya de finale tegen deze Turken!

Volgens Coene werden er goede wedstrijden door de Nederlanders neergezet maar maakten we net iets meer fouten op de belangrijke momenten.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!