badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Palyama en Pang in halve finales NK

Badmintonners Dicky Palyama en Eric Pang zijn hard op weg naar de finale om de Nederlandse titel.

 

Toernooifavoriet Palyama bereikte zaterdagavond in Almere de halve finale van de NK door in de kwartfinale snel af te rekenen met qualifier Bouke van Bergen Bravenboer: 21-7 en 21-16. Pang, als tweede geplaatst, had in de kwartfinale geen last van Michiel Kruijt; 21-15 en 21-12.

Palayama stuit zondag in de halve eindstrijd op Erik Meijs, die in drie games afrekende met Robert Kwee (21-12 16-21 21-10). Pang neemt het op tegen Dennis van Daalen De Jel, die in drie games te sterk was voor Jordy Hilbink (21-13 17-21 21-13).

Top vier

Bij de vrouwen staat de complete top vier van de plaatsingslijst in de halve finale. Topfavoriete Yao Jie gunde in de kwartfinale Josephine Wentholt enkele punten: 21-11 en 21-12. De als tweede geplaatste Judith Meulendijks had het iets lastiger tegen Soraya de Visch Eijbergen: 21-11 en 21-17. De als vierde geplaatste Lisa Malaihollo rekende gedecideerd (21-14 21-14) af met Monique van der Wouden.

Vol aan de bak

Patty Stolzenbach, nummer drie van de plaatsingslijst, moest tegen Thamar Peters wel vol aan de bak. Stolzenbach won de eerste game met 21-16, maar verloor de tweede onverwacht met 18-21. In de derde game bleef Stolzenbach toch overeind: 21-11.

In de halve finale moet Yao Jie het opnemen tegen Malaihollo en ziet Meulendijks zondag Stolzenbach aan de andere kant van het net opdoemen.

geplaatst door

verkregen via NU Sport

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Eenvoudige zege Meulendijks en Stolzenbach

8 jaar geleden

volgend artikel

Kwalificatiedag NK 2011 in beeld

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws