badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Het NK voor senioren vindt plaats van vrijdag tot en met zondag. Het toernooi is via het internet te volgen. Een observatie over dag 1 van de driedaagse in het Topsportcentrum Almere en dan speciaal gericht op Rune Massing en Soraya de Visch Eijbergen.

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Rune in de 'inspeelhal'. Poeh.
Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Rune in de 'inspeelhal'. Poeh.

 

Er was ruim 11 uur voor nodig voordat een enerverend kwalificatietoernooi haar deuren sloot. Hal 2 van het Topsportcentrum was met acht banen ingericht om de 150 wedstrijden af te werken. Na al die partijen weten we één ding zeker: de 'battle' van zaterdag gaat er zeker één worden waar de echte liefhebber zijn vingers bij zal aflikken.

Wat te denken van Rune Massing? Na drie keer een half uurtje in het kwalificatietoernooi gestaan te hebben, wacht zaterdag de als tweede geplaatste Eric Pang hem op. Beide spelers kennen elkaar door en door maar vooral voor Rune zal dit een bijzondere wedstrijd worden. Anderhalf jaar aan de kant gestaan met blessureleed en ondanks dat hij nog wat snelheid mist kunnen we hem wel de 'come back kid' van 2011 noemen. Ook werd hij vorige week door bondscoach Gerben Bruijstens geselecteerd voor het EK voor gemengde landenteams in Amsterdam.

En dan Soraya de Visch Eijbergen. Amper 18 jaar en drie onderdelen spelend in het hoofdtoernooi. Ze behoort tot de grootste talenten van Badminton Nederland. In het hoofdtoernooi kan ze al het een en ander laten zien. Of ze het al kan opnemen tegen zwaargewichten als Yao Jie en Judith Meulendijks moet nog blijken, maar dat ze een serieuze kandidate voor de toekomst is, dat staat vast. In de dubbels rekent ze zichzelf nog niet rijk, maar ze ziet wel kansen. "Als ik er zondag nog inzit, dan gok ik dat het in de dubbel is", aldus Soraya.

Zaterdag zal er in het gemengddubbel gespeeld worden tot en met de halve finales, terwijl de andere onderdelen eindigen na de kwartfinale. De wedstrijden beginnen om 10 uur.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws