badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Titels Yao Jie en Pang bijzaak op NK badminton - BN/DeStem
© BN/DeStem

Titels Yao Jie en Pang bijzaak op NK badminton

Titels Yao Jie en Pang bijzaak op NK badminton - BN/DeStem
© BN/DeStem +

Dat Yao Jie en Eric Pang gisteren in Almere de individuele NK-titels pakten, was slechts bijzaak. Er werd vooral gesproken over het EK landenteams in Amsterdam. De vier beste Nederlanders (de vier NK-finalisten) ontbreken daar door een sponsorconflict.

Vlak voor ze het podium besteeg om haar achtste nationale titel op te halen (21-11 21-6 tegen Judith Meulendijks) deed Yao Jie een aandoenlijkeoproep. "Ik wil graag naar het EK. Eric, Dicky en Judith ook." Het publiek waardeerde de smeekbede met applaus, al bracht haar dat geen stap dichter bij het EK. Carlton heeft een individueel sponsorcontract met drie van de vier badmintonners en weigert om hen het EK te laten spelen met een racket zonder sponsorlogo.

Eric Pang heeft nog een sprankje hoop, zei hij tegen beter weten in na de bloedstollende finale tegen Dicky palyama (20-22 21-15 24-26). "Ik heb contact opgenomen met Yonex. Dat was ooit mijn sponsor. Ik dacht nog een goed contact met ze te hebben. Niet dus." Er loopt een bodemprocedure tegen de uitspraak van maart 2010, toen de rechter goedkeurde dat Badminton Nederland spelers met een ander sponsorcontract dan Yonex uit kan sluiten van EK's of WK's.

geplaatst door

via BN/DeStem

vorig artikel

Liefde voor het racket is absoluut

7 jaar geleden

volgend artikel

Kirsten van der Valk naar Turkije Junior International

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 26 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws