SportSport

VELO laat talenten meespelen en scoort maximaal

VELO laat talenten meespelen en scoort maximaal

Afgelopen zaterdagavond 12 februari heeft VELO haar laatste uitwedstrijd gespeeld in de eredivisie. In Bergen op Zoom was TFS’57 de tegenstander die met 8-0 aan de kant gezet werd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

VELO reisde af met een grote groep spelers richting sporthal Tuinwijk, de talenten Jim Middelburg en Myke Halkema mochten weer hun opwachting maken in het eerste team. Middelburg nam de plek in van Dennis van Daalen de Jel die afgelopen week ziek is geweest en daardoor niet zou singelen. De jonge Halkema verving routinier Ginny Severien die uit voorzorg aan de kant werd gehouden.

De twee jeugdige talenten speelden ijzersterk en lieten hun coach Ciraar Slaats zien klaar te zijn voor een vaste plek in het eerste.

In de mannendubbel stonden Suijkerland en Palyama weer naast elkaar. Echter was niveau van de Wateringse mannen ver te zoeken waardoor de wedstrijd in 3 sets beslist moest worden. Blijkbaar ligt het lage tempo het koppel niet goed waardoor het slordig gaat meespelen, een aandachtpunt voor de komende wedstrijden.

De dames Verheul en Malaihollo hadden geen kind aan het koppel van TFS'57, in twee sets werd de overwinning binnen gehaald. Leuk om te vermelden is dat Malaihollo heeft laten zien zich ook prima thuis te voelen in de dubbel in plaats van de mix, een luxe voor coach Slaats.

In de singels waren beide dames te sterk voor hun tegenstander. Malaihollo versloeg eenvoudig Sarah Lammers en Halkema speelde een voortreffelijke wedstrijd tegen Tak Chin Lam.

Bij de heren had Middelburg in de eerste set een hele kluif aan de hardwerkende Roel Janssen, hij verloor deze dan ook. Maar de geboren Westlander zette goed de knop om en wist de tweede en derde set eenvoudig te winnen.

Bij de wedstrijd tussen kopman Palyama en Simon van Opstal was er reden tot vreugde voor het handjevol supporters van TFS'57. Zij zagen namelijk hun eerste heer verrassend de eerste set winnen van 9-voudig Nederlands Kampioen Palyama. Heel lang kon Van Opstal hier niet van genieten, want in de tweede en derde set kreeg hij respectievelijk 8 en 6 punten.

De avond werd afgesloten met beide gemengddubbels die eenvoudig werden gewonnen door VELO. Het koppel Suijkerland/Halkema en Van Daalen de Jel/Verheul wonnen hun wedstrijden in twee sets.

Het is het vermelden zeker waard dat de spelers van TFS'57 absoluut het beste in zich naar boven willen halen en strijden voor elk punt, helaas voor hen was het verschil met VELO net te groot.

Coach Slaats was tevreden na afloop: "We hebben niet de beste wedstrijden gespeeld maar de 8 punten zijn binnen. Alle oneffenheden moeten we meenemen richting de wedstrijd tegen Duinwijck maar zeker ook richting de playoffs. Op dat moment moeten we er gewoon staan en bewijzen dat we het kunstje van vorig jaar kunnen herhalen. Ik heb er vertrouwen in maar laten we eerst de laatste twee thuiswedstrijden maar tot een goed resultaat brengen."

De volgende wedstrijd van VELO wordt de klassieker tegen gigant Duinwijck uit Haarlem. De wedstrijd die 18 december gespeeld zou worden staat nu op de planning voor 26 februari aanstaande, met zoveel topspelers in één hal moet het wel een badmintonspektakel worden die avond. Één ding is zeker, verliezen wil Van Zundert VELO niet.

TFS'57 - Van Zundert / VELO (0-8)

  • MD Van Opstal/Quik - Suijkerland/Palyama 16-21 21-19 15-21
  • VD Lam/Bindels - Verheul/Malaihollo 13-13 10-12
  • ME 1 Van Opstal - Palyama 21-19 8-21 6-21
  • VE 1 Lammers - Malaihollo 9-21 10-21
  • ME 2 Janssen - Middelburg 21-19 13-21 10-21
  • VE 2 Lam - Halkema 10-21 5-21
  • GD1 Quik/Lammers - Suijkerland/Halkema 8-21 12-21
  • GD2 Janssen/Bindels - van Daalen de Jel/Verheul 12-21 15-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!