clubzoeker

Victoria wint in Bergen op Zoom van TFS'57

Victoria wint in Bergen op Zoom van TFS'57

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen moest Victoria 1 aantreden tegen hekkensluiter TFS'57 uit Bergen op Zoom. De thuiswedstrijd eindigde in een nipte overwinning, iets waar het team destijds niet tevreden mee was. Doelstelling van deze avond was dan ook het beter te doen dan in Hoensbroek.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gestart werd, zoals gewoonlijk, met de beide dubbels. Aangezien coaches Franz-Josef en Maurice Breuer deze wedstrijd maar over drie heren konden beschikken werd besloten om Ben en Rik samen op te stellen in het herendubbel vanwege hun goede prestatie op het afgelopen NK. Deze wedstrijd speelde het tweetal wisselvallig tegen Roel Janssen en Onno Quik. Vlagen met puik badminton werden afgewisseld met fouten. Desondanks waren er zeker kansen om beide sets te winnen, alleen vielen de laatste punten in elke set net in het voordeel van het koppel uit Bergen op Zoom.

Het damesdubbel, gespeeld door Meta en Thamar tegen Monique Broeke en Sharon Bindels, ging wat stroefjes van start voor de dames van Victoria. De eerste set werd dan ook maar nipt gewonnen. De dames schakelden in de tweede set echter een tandje bij en wonnen vervolgens deze set met duidelijke cijfers.

Robert mocht in het eerste herenenkel spelen tegen invaller Arno van Rooijen. Robert maakte korte metten met zijn tegenstander en won gedecideerd in twee games. Jessie was in haar tweede damesenkelspel al even vlug klaar. Tegenstandster Tak-Chin Lam werd geen kans gelaten door Jessie, die de hele wedstrijd goed geconcentreerd bleef spelen.

Thamar had het in de eerste set erg zwaar tegen Monique Broeke. Op een gegeven moment stond zelfs een 18-12 achterstand op het scorebord. Thamar presteerde het echter om maar liefst 5 setpoints te overleven en op haar eigen eerste setpunt direct toe te slaan. De tweede set ging vervolgens met duidelijke cijfers naar Thamar.

Rik was ondertussen al begonnen met zijn tweede herenenkelspel tegen Onno Quik. Onno speelt normaal de dubbels en gemengddubbels voor TFS'57, maar is ook een niet onverdienstelijk enkelspeler. Rik speelde de eerste set goed geconcentreerd en dwong Onno tot het maken van fouten. Onno paste echter een tactiekswisseling toe waar Rik veel moeite mee had. Het lukte hem vervolgens helaas niet een passend antwoord te vinden op het spel van Onno waardoor de twee volgende sets naar de bekeken spelende TFS'57-er gingen.

De mix van Ben en Meta tegen Roel Janssen en Sharon Bindels ging niet zo goed van start. De achterstand werd ruim op tijd hersteld, waarna de eerste set met beleid werd uitgespeeld. De tweede set kwam het Victoriaanse koppel geen moment in de problemen en zo werd de winst voor Victoria veiliggesteld.

Het gemengd dubbel van Robert en Lieke was niet hun beste wedstrijd. Na duidelijke winst in de eerste set werd de tweede set min of meer weggegeven aan tegenstanders Arno van Rooijen en Tak-Chin Lam. De derde set waren Robert en Lieke gelukkig weer bij de les waardoor ze deze set met duidelijke cijfers wonnen.

Hiermee werd de eindstand bepaald op een 6-2 overwinning voor Victoria. Een goede overwinning hoewel een 8-0 wellicht ook tot de mogelijkheden had behoord. De laatste wedstrijd van het seizoen vindt thuis plaats op 12 maart tegen BC DKC uit Den Haag. Hoewel de uitwedstrijd werd gewonnen ging dit allesbehalve eenvoudig. BC DKC is namelijk een geduchte tegenstander. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de spelers van Victoria aan te komen moedigen en zo te helpen ook de laatste wedstrijd van het seizoen met winst af te sluiten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!