badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Badmintontoppers beginnen eigen team - NOS Sport
© NOS Sport

Badmintontoppers beginnen eigen team

Badmintontoppers beginnen eigen team - NOS Sport
© NOS Sport +

Dicky Palyama, Yao Jie, Eric Pang en Judith Meulendijks hebben onder de naam Dutch Fource een eigen team opgericht.

De Nederlandse badmintontoppers hopen op deze wijze betere faciliteiten voor zichzelf te krijgen met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Sinds het conflict met de bond, die eist dat de spelers bij toernooien onder de NBB-vlag met materiaal van de bondssponsor spelen terwijl de 'dissidenten' hun eigen rackets willen gebruiken, ontberen ze steun voor internationale toernooien.

Het nieuwe team vindt dat de vier recht hebben op een deel van het geld dat NOC*NSF aan de bond heeft gegeven als voorbereiding op de Spelen en dreigt met een kort geding als een overleg met de bond hierover op niets uitdraait.

"De vier kunnen op dit moment nauwelijks goed trainen", licht Ron Daniëls, een van de coaches van het team, toe. "Er is bij de bond steeds sprake van pesterijen, kleine maar ook grote. Hier willen de spelers vanaf. Ze willen zich in alle rust kunnen concentreren op plaatsing voor de Spelen."

geplaatst door

verkregen via NOS Sport

vorig artikel

Dicky Palyama richt nieuw team op

7 jaar geleden

volgend artikel

UPDATE: Ron Daniëls vanavond bij NOS Langs de Lijn

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 36 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws