Carlton-AA Drink Satellite bij BC Amersfoort

Carlton-AA Drink Satellite bij BC Amersfoort

Zaterdag en zondag 19/20 maart a.s organiseert eredivisionist BC Amersfoort het jaarlijkse Internationale Satellite toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort. Het satellite toernooi maakt deel uit van het circuit van satellite toernooien van Badminton Nederland.

SportSport

Maak kennis met Rune van Dalm!

Het Carlton-AA Drink Satellite toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 39 mannen en 29 vrouwen in de Satellite klasse, waaronder enkele buitenlandse spelers.

De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Koen Ridder bij de mannen en Litouwse Akvile Stapusaityte bij de vrouwen. Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in aktie met de in het oog springende vrouwendubbel van Maartje Verheul en Ginny Severien.

De toppers van BC Amersfoort o.a. Yao Jie, Eric Pang en Jelle Maas ontbreken wegens een Grand-Prix-Gold toernooi in Zwitserland. Wel nemen deel Gayle Mahulette, Kirsten van der Valk, Karin Börger en de mannen Joéli Residay, Lionel Warnotte, Nick Smaling.

Door de nieuwe kwaliteitseisen van Badminton Nederland is het prijzengeld voor het satellite opgetrokken naar 1.700 euro, verder zal de finale dag gespeeld worden in de eredivisie entourage van BC Amersfoort.

Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding van BCAmersfoort bestaande uit Ans Top,Jos Weinberg en Marieke Geurtsen, zij worden bij gestaan door de referee van Badminton Nederland Willem Goeijers, de Fysio is in de goede handen van Danny Samson. In de clubhome van BC Amersfoort zal gezorgd worden voor de inwendige mens.

Gelijktijdig met het satellite toernooi is er ook een klasse 4-6-8 toernooi, in deze klasse komen veel B CAmersfoort en regionale spelers uit.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!