Moederdag 2019

Daniëls over zijn German Open

Daniëls over zijn German Open

De German Open was vooral het toernooi met de lange gesprekken. Het is altijd mijn gewoonte al om met mijn spelers een goed voorgesprek te houden voor elke wedstrijd en de tegenstander eens goed door te nemen.

› alles over het Badminton Festival!

Ik wil graag hebben dat we alle twee op de zelfde lijn zitten en dat mijn spelers weten dat ik de tegenstand goed heb bekeken en de juiste tactiek heb gemaakt. Wat ik van de spelers vraag is dan ook niet niks, want het is veeleisend en het spel moet vaak langs scherp afgezette lijnen worden uitgevoerd.

Dan zijn er de verschillende eisen die ik samen met de speler door neem. Met Erik Meijs is dat vooral de ontwikkeling van zijn spel, het winnen staat hier op een laag niveau. Het gaat er veel meer om dat ik dingen terug kan zien van de training en in hoeverre het is ingeslepen in de wedstrijd. Dat betekent ook dat we na iedere wedstrijd zeer lang napraten over wat er is gebeurd en hoe dingen hebben uitgepakt. Het leuke van de wedstrijden van Erik was wel dat ik door een aantal trainers van zowel Denemarken als Duitsland ben aangesproken over zijn manier van spelen. We hebben ook uitnodigingen gekregen om mee te komen trainen in beide landen. Dat is erg leuk want daar moeten we ook naar toe met de ontwikkeling van zijn spel.

Ook de wedstrijden met Eric Pang waren erg positief en de wedstrijd tegen Park Sung Hwan was ronduit goed te noemen. Waarom ik die wedstrijd goed noem, is het feit dat de tactiek die we hadden gemaakt perfect werkte. Ik had hem zelfs voor de wedstrijd nog een aantal dingen laten zien op YouTube en die kwamen in de wedstrijd ook weer duidelijk terug. Het was zelfs zo duidelijk dat Eric het bijna niet kon geloven dat het spel van de nummer 15 van de wereld zo eenvoudig was te bespelen met deze tactiek. Ook met Eric heb ik een aantal lange nagesprekken gevoerd, omdat hij nog duidelijk progressiemogelijkheden heeft als hij zijn training gaat aanpassen. Ook voor hem geldt op dit moment dat hij even niet te veel moet denken aan winnen maar aan de ontwikkeling van zijn spel.

Judith was een speciaal geval. Na het NK moest ze vooral eerst even zichzelf vinden op de baan. Tijdens het NK al hebben we een paar goede gesprekken gevoerd en het is met haar heel erg makkelijk, want we spreken letterlijk de zelfde taal namelijk de internationale voertaal van technisch badminton: Deens. Dat bedoel ik dan ook letterlijk zo, het is zo eenvoudig dingen aan te dragen bij haar, want ze weet voordat ik mijn zin af heb wat ik bedoel.

Op het NK hebben we dan ook Deens met elkaar gesproken, dat was voor alletwee veel meer vertrouwd dan Nederland. In Duitsland stond ze voor de moeilijk opgave om de eerste ronde tegen Karina Jørgensen te moeten spelen. We hadden liever iemand gehad die ze niet kende als startronde, want nu kwamen er nog een heleboel andere dingen bij kijken die alleen in de Deense competitie zichtbaar/voelbaar zijn. Het goede was wel dat ik van heel dichtbij heb kunnen zien wat we moeten gaan doen om het spel van Judith meer doorslagkracht (moeilijk te vertalen vanuit het Deens naar Nederlands) te geven. Nog voor dat ik vertrok uit Duitsland ben ik daarom bij de training van Judith en Nicola Cerfontyne langsgegaan om het een en ander uit te leggen en te laten zien.

Afgelopen maandag heb ik in Denemarken met Judith een training gedaan in de Orø hal waar ik een programma van bijna 50 punten heb doorgenomen. Een groot aantal daarvan zijn kleine puntjes die het spel makkelijker makenm terwijl een aantal andere dingen veel meer tijd zullen kosten. Het was vooral de bedoeling weer trainingsstof te geven en dingen om mee te werken op alle vlakken van het badmintongebied. Het is een genoegen om met zo'n professionele badmintonster te maken te hebben. Ook hebben we na de training in mijn huis op Orø nog een tijdje na zitten praten over de samenwerking in de toekomst.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!