De badkuip loopt leeg

De badkuip loopt leeg

Als de spelers in Nederland voor de competitie gezamenlijk in een badkuip zouden liggen, dan zijn er al heel wat door het afvoerputje verdwenen. Ze verdwijnen naar Duitsland waar alles groener is en de euro behoorlijk wat meer waard is.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waarom gebeurt dit? Het antwoord ligt in het topsportbeleid waar de nationale competitie lastig is voor het uitsturen van spelers naar toernooien. Het is veel eenvoudiger als de spelers in Duitsland spelen, want dan heeft Badminton Nederland het veel eenvoudiger om van de spelers gebruik te maken zonder die lastige clubs in Nederland.

Wat ze even vergeten, is dat de clubs van groot belang zijn voor het ontwikkelen van talent en de levering en werving van nieuwe jeugdleden. De clubs hebben ook maar een manier om zich lokaal en regionaal te profileren voor onze sport. Een sterke competitie is van essentieel belang en als we dit gaan ondergraven dan is het einde van de ontwikkeling snel in zicht.

Wanneer een speler zoals Yao Jie inziet dat het spelen voor haar club BC Amersfoort belangrijk is voor haar inkomen, omdat zij daarmee haar ontwikkeling kan voortzetten, dan zie ik niet in waarom spelers die bij lange na niet haar niveau hebben naar het buitenland vertrekken en de nationale competitie in de steek laten. En voor wat? Er is niets meer te halen in de Duitse competitie, dan dat er in Nederland is als we hier ALLEMAAL blijven.

Ik heb mijn spelers gezegd niet naar het buitenland te gaan voor de competitie, maar daarheen te gaan voor ontwikkeling en die ontwikkeling te komen laten zien in de competitie in Nederland. Dat is van betekenis voor de ontwikkeling van onze sport, dat is wat ons doet groeien.

Dus nu is de zet aan de bestuurders om te laten zien dat alle spelers die naar het buitenland vertrekken ongelijk krijgen. Hoe? Door de spelers die juist kiezen voor Nederland een veel betere aanbieding te doen dan wat ze in Duitsland kunnen krijgen. Het is misschien iets minder makkelijk voor Badminton Nederland op korte termijn, maar waarschijnlijk wordt er nog steeds badminton gespeeld als ik allang dood ben en voor dan zou het goed zijn als we daar nú over nadenken.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!