SportSport

Duinwijck organiseert Noord-Hollands Scholenbadmintontoernooi 2011

Duinwijck organiseert Noord-Hollands Scholenbadmintontoernooi 2011

Badminton Club Duinwijck organiseert op donderdag 17 maart aanstaande het jaarlijkse Noord-Hollandse Yonex Scholenbadmintontoernooi. Dit badmintontoernooi wordt georganiseerd onder de vlag van het KVLO (Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding), Mission Olympic en Badminton Nederland. Het toernooi is een voorronde op het landelijke scholenbadmintontoernooi.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

CDit jaar komen tien middelbare scholen uit de hele regio naar het Haarlemse Badmintonpad. Het zijn het Groene Hart uit Alphen aan den Rijn, Duin en Kruidbergmavo uit Driehuis, Ichtus Lyceum uit Driehuis, Martinuscollege uit Grootebroek, H.S.H. uit Hoofddorp, Atlas College uit Hoorn, Vellesan College uit IJmuiden, Trias VMBO uit Krommenie en Saenstroom opdc uit Wormerveer. Zij strijden met drieëndertig teams in zes categorieën om de afvaardiging naar Amsterdam. Om 9:00 uur start het programma en rond 16:30 uur is bekend wie naar de 'the school final' mogen.

;p:De KVLO organiseert al geruime tijd de jaarlijkse nationale schoolsportcompetitie. Sinds 2003 is de KVLO een samenwerking met NOC*NSF en Coca-Cola aangegaan en is Mission Olympic (www.missionolympic.nl) de grootste schoolsportcompetitie voor en door scholen en leerlingen ontstaan. Deze jaarlijkse sportcompetitie tussen scholen in het voortgezet onderwijs kent regionale voorrondes en Mission Olympic 'the school final', ieder jaar in juni in Amsterdam. Badminton is een van de sporten die onderdeel zijn van Mission Olympic.

Elk jaar beleven circa 150.000 jongeren met elkaar het plezier van bewegen, terwijl zij strijden om een plaats in de nationale finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een sportief en leuk platform waar in 2010-2011, 275 middelbare scholen, een op de drie scholen, aan meedoen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!