badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Echtpaar van Soerland in hoofdrol NVK 2011

Zaterdag en zondag 12/13 maart werden in Amersfoort de Nationale Veteranen Kampioenschappen gehouden. Het toernooi is een mix van het ontmoeten van oude badmintonvrienden en de strijd om de Nationale titels, met op zaterdagavond een gezamenlijke Indisch buffet en een aansluitend feest.

 

BC Amersfoort en Badminton Nederland zetten een prima geslaagde formule neer voor de veteranen.

De 130 veteranen van de leeftijd 35 tot 65 jaar streden met verve om hun Nationale titels, in de puik ingerichte Juliana van Stolberg sporthal, het thuishonk van Eredivisionist BC Amersfoort, werden vele mooie partijen op de mat gelegd. De veteranen speelden voor wat ze waard waren en dat was veel, vooral in technisch opzicht waren er hoogstandjes te zien. In de jongste klasse speelde het echtpaar van Soerland een hoofdrol. Joris van Soerland won de single in een mooie partij tegen Quint Hofmann en Georgy werd Kampioen door Jeanette de Jong te verslaan. Samen legde het echtpaar van Soerland beslag op de Nationale titel in de mix.

In de oudste categorie was er een opmerkelijke finale. Oud Nederlands Kampioenen Clemens Wortel en Ad Verhoof stonden tegenover elkaar met als winnaar, de ook al veelvoudig kampioen in de lagere leeftijdsklasse Ad Verhoof.

Voor de prijsuitreiking werd afscheid genomen van Albert van Ens. Albert heeft 40 jaar allerlei functies bekleed in het wedstrijdwezen. Hij was dit weekend voor het laatst in functie als referee. Bestuurslid Sandra Driessen benadrukte in haar afscheidswoord de vele verdiensten van Albert voor het badminton. Harm van der Veen van de LCW reikte Albert een cadeau uit en sprak zijn bewondering uit voor de verdiensten van Albert in de 40 jaar voor Badminton Nederland.

Hierna werden alle prijzen uitgereikt waarvoor dit weekend fel was gestreden. Joris van Soerland als winnaar van de jongste klasse bedankt een ieder die dit toernooi had mogelijk gemaakt en sprak de wens uit dat volgend jaar in Amersfoort meer jongere veteranen aan de start verschijnen.

Namens BC Amersfoort worden alle sponsoren, gemeente Amersfoort en Badminton Nederland, welke dit Nederlands Veteranen Kampioenschap mogelijk gemaakt hebben bedankt. Ook de ondersteuning vanuit het bondsbureau was super.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

DKC speelt gelijk in laatste competitiewedstrijd

8 jaar geleden

volgend artikel

De Vietnamese Huynh Duong vertelt over Mr. Ron

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws