'Jeugd? Daar zit geen brood meer in.'

'Jeugd? Daar zit geen brood meer in.'

Wat veel jeugdige spelers niet meer lukt is sponsoring krijgen. En waarom zouden de sponsoren hun geld steken in jeugd? Veel sponsors die ik spreek zeggen momenteel heel terecht: ik ga toch niet mijn geld steken in het opleiden en spelen van jeugdspelers als ik die dan weer kwijtraak zodra ze inderdaad in de selectie komen? En geef ze eens ongelijk!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sinds een jaar loop ik veelal junior masters toernooien af. Ook daar is de sponsoring dramatisch veranderd en voor veel spelers is dit een dure hobby geworden. Toch zag ik afgelopen weekend één van de spelers weer stralend bij en op de baan staan. Even goed gekeken en jawel er was iets anders. Een grote FZ op de rug en een blij bijtje op de buik.

Tamara van der Hoeven vertelde mij trots achter de baan dat ze sinds 2 dagen gesponsord werd door FZ Forza en Bees-Sport.nl. Ze had het eindelijk voor elkaar. Maar Tamara, moet er dan geen FZ logo in jouw racket komen? "Jawel", antwoordde ze blij, "maar omdat alles nog zo vers is, is dat nog niet gebeurd. Ze hebben nu snel wat shirts van mij bedrukt en in augustus krijg ik allemaal nieuwe spullen als de nieuwe collectie uit is."

Ga je dan ook winnen vandaag? Natuurlijk, kwam er lachend uit. Ook van je zus Susanne in de single? "Ja, ik voel me goed vandaag dus ik ga winnen", zegt ze volmondig. Ik moest dat eerst nog maar eens zien, maar helaas tijdens deze wedstrijd zat ik zelf ook achter de baan dus kreeg hem maar half mee.

Het werd een derde game na twee spannende games op die baan. Tamara wist hem inderdaad te winnen, maar in de derde game won ze met maar twee punten verschil en was helemaal kapot. Uiteindelijk won ze wel alledrie de onderdelen. Dit gebeurde overigens over het hele toernooi in alle leeftijdscategorieën (uitgezonderd de U11) dat de dames drie keer eerste werden. Zo ook Madouc Linders U13, Tamara van der Hoeven U15 en Rosalie Teuben U17.

Tamara, veel succes met je nieuwe sponsors en dat we nog maar veel van je mogen horen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alex van Zaanen

Alex van Zaanen

Deze sportfotograaf reist letterlijk stad en land (en daarbuiten!) af om bij regionale en nationale evenementen de eerste te zijn met de mooiste foto's. We've got him!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!