Leerzame German Open

Leerzame German Open

Ik ben inmiddels weer terug op Papendal. De German Open 2011 zit er op. Het waren leerzame dagen met zowel in de dubbel als gemengddubbel Koreaanse wereldtoppers als tegenstanders.

Maak kennis met Nina Bage!

Maandagmiddag na de training werd ik opgebeld door de technisch directeur dat Paulien en ik waren doorgeschoven naar het kwalificatietoernooi. We stonden op de wachtlijst omdat we allebei geen mix ranking meer hebben. We konden op twee plaatsen ingeloot worden. Helemaal bovenin het schema, waar eigenlijk geen sterke koppels stonden of helemaal onderin het schema, tussen de Koreanen en de Japanners.

De loting viel voor ons niet gunstig uit en we kwamen onderin terecht. De tegenstanders waren Shin Baek Choel en Ha Jung Eun. Geen vast koppel en daardoor geen ranking samen, maar individueel allebei wereldtop. Zo won Shin een aantal maanden geleden de mix op de Asian Games en speelde Ha al eens de finale van de All England. In de eerste game konden we goed meekomen. De tactiek bleek prima te werken en we speelden goede rallies. Een paar onnauwkeurigheden kostte ons de eerste game. In de tweede game begonnen we niet goed. Bij de pauze stonden we 11-3 achter. Hierna konden we ons spel uit de eerste game weer goed oppakken maar door de grote achterstand kwamen we niet meer in de buurt.

De volgende dag om 18u stond de herendubbel op het programma tegen Jung en Lee. Natuurlijk de dagen ervoor mezelf nog eens extra goed voorbereid door Youtube filmpje 201 en 202 van ze te bekijken en daardoor ook flink wat inspiratie op te doen. De eerste game ging heel erg goed. We deden haast niets voor de Koreanen onder alleen zorgden 4 of 5 onnauwkeurigheden in de service ervoor dat Lee en Jung teveel gratis punten kregen. In de tweede game kwamen we erg ver achter en werd duidelijk waarom zij de nrs. 3 van de wereld zijn en wij de nrs. 44. Er waren nog wel een aantal goede rallies maar scoren lukte niet meer zo goed. Na een half uur zat de wedstrijd erop!

Na afloop heb ik de wedstrijd alleen met de bondscoach nabesproken omdat Dave vlak erna weer moest mixen. De mening van Gerben kwam exact overeen met mijn gevoel: "dit was een hele goede wedstrijd Jorrit." Alle aandachtspunten uit de training gingen prima, de eerste drie slagen waren goed verzorgd en tactisch werd het juiste spel gespeeld.

Al met al een hele goede wedstrijd en een prima training voor de aankomende twee toernooien. Vanochtend op Papendal heb ik meteen weer flink doorgetraind. Morgen hopelijk wat tijd voor wedstrijden nu bijna iedereen klaar is in Mülheim, een vrij weekend en maandagochtend richting Birmingham voor één van mijn favoriete en mooiste toernooien: de All England.

Keep you posted!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!