Maleisiërs domineren Yonex Dutch Junior

Maleisiërs domineren Yonex Dutch Junior

Tijdens de 2011 editie was het in vier van de vijf finales een volledig Aziatische aangelegenheid. Van 2 tot en met 6 maart organiseerde de Haarlemse Badminton Club Duinwijck onder auspiciën van Badminton Nederland de Yonex Dutch Junior 2011.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Yonex Dutch Junior is één van 's werelds grootste internationale jeugdtoernooien en kent legendarische winnaars als Mia Audina, Lin Dan en Tine Rasmussen die later de top van de wereldranglijst hebben bereikt. Duinwijck organiseert de Yonex Dutch Junior sinds 1981. 220 spelers uit 22 landen reisden dit jaar af naar het Badmintonpad.

Tijdens de 2011 editie was het in vier van de vijf finales een volledig Aziatische aangelegenheid. Giap Chin Goh uit Maleisië versloeg in de jongensenkelspel finale Ka Long Ng uit Hong Kong, China. De finale werd een ware thriller. Goh trok ver in de verlenging van de eerste (26-24) en de derde game (24-22) aan het langste end. De hoofdprijs ontving de jonge Maleisiër uit handen van Poul-Erik Hoyer Larsen. De legendarische Deense badmintonner, die goud won tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, is tegenwoordig president van Badminton Europe. Hoyer Larsen nam zelf begin jaren tachtig driemaal deel aan de Yonex Dutch Junior.

In de meisjesenkelspel finale nam Josephine Wentholt uit de Nederlandse selectie het op tegen de als tweede geplaatste Maleisische Sonia Su Ya Cheah. Wentholt had eerder op de dag in de halve finale overtuigend gewonnen van de als eerste geplaatste Duitse Fabienne Deprez. In de finale kwam Wentholt niet meer tot haar beste spel tegen de sterk spelende Cheah. Na 13-21 en 11-21 keek onze landgenote toch terug op een zeer geslaagde Yonex Dutch Junior.

Spektakel was er in de jongensdubbelspelfinale. Onder het toeziend oog van NOC*NSF bestuurslid Anneke van Zanen streden de als eerste geplaatste Maleisiërs Wei Keat Nelson Heng en Ee Yi Teo tegen hun ongeplaatste landgenoten Sing Jagdish en Juan Shen Low. Heng en Teo leken na winst in de eerste set (21-19) af te stevenen op een twee sets zege. De voorsprong in de tweede set werd echter uit handen gegeven waarna ze het heft in de derde set weer in handen namen en ze de hoofdprijs alsnog uit handen van Van Zanen in ontvangst konden nemen.

De aanwezige Haarlemse fractievoorzitters en raadsleden van VVD, D'66, CDA en PvdA zagen in de oude Duinwijckhal de Hong Kong Chinezen Chun Hei Lee en Yik Kei Yung eenvoudig in twee sets winnen van hun landgenoten Chunhei Tam en Hiu Yiu Shek in het gemengddubbelspel. In het meisjesdubbelspel wonnen Mei Kuan Chaw en Meng Yean Lee uit Maleisië eveneens in twee sets van de Hong Kong Chinezen Ngan Yi Cheung en Yik Kei Yeung.

Duinwijck voorzitter Patrick Steenkist keek met zijn toernooiorganisatie en een korps aan vrijwilligers terug op een geslaagde editie: "Het 2011 toernooi was voor ons de eerste editie met sponsor Yonex. Dat heeft het toernooi weer meer elan en uitstraling gegeven. Daarnaast zijn we de lokale politiek zeer dankbaar voor hun komst naar de finaledag zodat ze zelf kennis hebben kunnen nemen van de abominabele staat van onze Duinwijckhal in relatie tot de ambities van de club en de positie van de club in de Haarlemse samenleving. We vertrouwen er dan ook op dat we samen naar oplossingen kunnen zoeken. Het is niet de vraag of maar vooral wanneer de nieuwe Duinwijckhal het groene licht zal zien."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!