Nick Bus filosofeert over papiertjes

Nick Bus filosofeert over papiertjes

Opnieuw een 'opiniestuk' van Nick Bus in de inbox, deze keer met de titel: Wat is de waarde van een papiertje? Hij heeft het hier niet over de inhoud van onze portemonnee, maar over het cursusaanbod en -niveau van Badminton Nederland.

› alles over het Badminton Festival!

Badminton Nederland wil diploma's zien. Hiervoor zijn diverse cursussen die door heel het land gegeven worden. Er zijn verschillende niveaus, waardoor er voor één ieder iets te bereiken is. Mits er natuurlijk voldoende mensen zijn die de opleiding willen volgen.

SL2, SL3 en SL4 worden aangeboden door de bond. Sl2 is het laagste en zo kan je trapsgewijs, als je dat wil natuurlijk, omhoog. Maar is dat werkelijk wel zo. Of word je eigenlijk gewoon in de maling genomen als je een bepaald niveau wil krijgen? Er is voor beide iets te zeggen. Een bepaald niveau halen is vrij makkelijk. Je schrijft je in. Of je nu ervaring hebt of niet. Je moet aan competenties voldoen en als je deze voldoende hebt afgesloten, krijg je een diploma.

Er is alleen wel één groot probleem. Iedereen kan zich voor alles inschrijven. Dat wil zeggen dat je een geheel gemêleerd gezelschap krijgt. Er wordt dus geen selectie gehouden om de geschikte mensen ertussen uit te filteren. Iets wat echt niet kan. Het bevordert namelijk niks aan de opleiding. Het doet alleen de opleiding qua niveau kelderen tot een niveau waar sommige bij in slaap vallen. Een probleem waar heel simpel iets aan gedaan kan worden. Selecteren op kunde, ervaring en eventuele opleiding. Iemand met een sportopleiding heeft een heel andere achtergrond dan iemand die in de tuinbouw zit. Dit zal elke boer begrijpen, maar het is zo jammer dat het niet wordt toegepast.

Om even terug te komen op het inschrijven. Je kan je dus inschrijven voor SL3, terwijl je in principe niks hoeft te begrijpen over badminton. Best vreemd. In het onderwijs kan je ook niet van het vmbo zo richting het vwo. Je zal eerst de havo moeten doen. Waarom moeten beginnelingen niet eerst ervaring op doen en SL2 volgen? Dan is SL3 een meer volwaardige cursus, waarbij er meer op inhoud kan worden ingegaan, dan dat het nu vrij oppervlakkig blijft.

De andere kant van het verhaal is dat er wel degelijk mensen zijn die verstaan van zaken hebben. Deze mensen vinden elkaar vaak ook snel en willen graag de diepte in. Vaak doen zij dat al onbewust. Ook hebben zij een functie binnen een cursusgroep. De mindere goden trekken zich op aan hen. Een goed concept zou je zeggen, maar iedereen zou elkaar scherp moeten houden en niet maar een paar personen + docent die alles maar voorkauwen.

Het concept is oké, maar de waarde van je papiertje is er bijna niet. Ook blijf ik het vreemd vinden dat er mensen hun papiertje moeten omtoveren tot iets wat door BN goedgekeurd is. Als je dus in het buitenland iets doet, moet je het hier nogmaals doen of op een andere manier. De waarde verdwijnt hierdoor, omdat er geen enkele diploma meer een waarde krijgt. Ben je coacht in Kroatië en neem je die papieren mee, dan moet dat voldoende zijn. Een lijst van de behaalde resultaten van deze trainer/coach geeft een goede indruk. En over de indruk moet het gaan. Je kan nog zoveel papieren hebben. De lijst met ervaringen en resultaten zegt meer. Ook het zien van trainers van derden geeft een goede indicatie van hoe een trainer is. Ik zelf heb zoveel trainer gezien en gehad. Geloof me degene die het meeste interesse en passie in de sport hebben en proberen zichzelf te updaten zijn de beste die er zijn. Ze willen het beste in de spelers naar boven halen en cijferen zichzelf helemaal weg. Dit alles om het badmintonniveau omhoog te krijgen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!