badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

TEAM D4 standpunt voor overleg

Het overleg tussen TEAM Dutch Fource, NOC*NSF en Badminton Nederland op 1 april zal deze keer meer gaan over het budget dat de bond ter beschikking dient te stellen voor de TEAM Dutch Fource spelers.

TEAM D4 standpunt voor overleg - TEAM Dutch Fource
© TEAM Dutch Fource
TEAM D4 standpunt voor overleg - TEAM Dutch Fource
© TEAM Dutch Fource +

 

Dit budget is nodig voor de voorbereidingen op de Spelen van Londen om zodoende de schade en ongemakken die de TEAM Dutch Fource spelers sinds een jaar oplopen zoveel als mogelijk te beperken.

De vorige keer is er gesproken over het principe dat alle topspelers - ongeacht of ze bij de bond trainen of niet - het recht hebben op gelijke behandeling door hun bond. De lopende bodemprocedure is hier toen niet in besproken: dit is een zaak die alleen door de advocaten van de vier spelers, Carlton en RSL met Badminton Nederland wordt besproken.

Waar het in het overleg van aanstaande vrijdag om gaat, is het zo snel als mogelijk verkrijgen van de faciliteiten die nodig zijn in aanloop naar de Spelen van London. Deze komen tijdsgewijs alleen maar dichterbij en niet verder van ons vandaan: de klok tikt en er is qua training en voorbereiding geen groter verlies te bedenken dan het verlies van tijd.

In het huidige budget is door Badminton Nederland geen rekening gehouden met de spelers van TEAM Dutch Fource, terwijl de spelers wel voor Nederland uitkomen. In het vorige gesprek is met de sportbond besproken dat - als er geen extra geld zal komen - de huidige gelden anders verdeeld moeten worden.

Badminton Nederland heeft zich vorige week ook uitgesproken voor het ontstaan van teams buiten de bond en deze besprekingen zijn dan ook een een goede test om te zien of de bond deze uitspraak ook serieus kracht wil bij zetten en daar navenant aan wil bijdragen. TEAM Dutch Fource is enorm benieuwd hoe NOC*NSF zal omgaan met deze nieuwe uit nood geboren situatie, want ook deze overkoepelende sportorganisatie zal in de toekomst te maken krijgen met spelers en trainers die zich noodgedwongen op andere wijze zullen moeten voorbereiden op de Olympisch Spelen.

Het is dus niet alleen voor de huidige 4 spelers van TEAM Dutch Fource van belang dat er een goed resultaat uit komt in aanloop naar de uitspraak van de bodemprocedure, maar ook naar de toekomst kijkend voor een aantal juniorspelers en hun ouders. Op dit moment is er geen keuze mogelijk: er is geen alternatief en je moet met Badminton Nederland werken als je als badmintonspeler iets wil bereiken in Nederland.

Vorige week ging het over het principe, maar deze keer zal het dus meer over zaken gaan die ook geld gaan kosten en dus meer pijn doen. Ron Daniëls en Fred van Wankum, de trainers van TEAM Dutch Fource die het gesprek voeren, hopen natuurlijk op de zelfde positieve houding van de bond als vorige week.

TEAM Dutch Fource

geplaatst door

verkregen via TEAM Dutch Fource

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Oranje twee keer tegen Duitsland

8 jaar geleden

volgend artikel

Jeroen van Moorst ook de komende twee jaren bij BV Almere

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws