SportSport

VELO met kleine marge langs Almere

VELO met kleine marge langs Almere

Lisa Malaihollo kwam niet voorbij Patty Stolzenbach.

Dinsdagavond 19:30 uur begonnen de playoffs van het seizoen 2010-2011 met de wedstrijd BV Almere tegen VELO. De Wateringse club is de te kloppen ploeg en nog steeds ongeslagen, Almere wilde hier graag verandering in gaan brengen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met een 3-5 overwinning voor de Wateringers lijkt er een goede uitgangspositie te zijn neergezet voor de komende thuiswedstrijd aanstaande zaterdag. In de eigen hal hebben de spelers en speelsters van Almere laten zien hun huid duur te willen verkopen, met strijd en werklust gingen zij wel in 5 partijen ten onder.

Beide dubbels gingen verassend eenvoudig naar VELO. De mannen Palyama en Suijkerland lieten hoog niveau zien, echter speelde het koppel Khodabux en Afif niet hun beste wedstrijd. De dames Verheul en Severien zetten hun reeks overwinningen voort. In twee sets waren zij oppermachtig tegen selectiespeelsters Stolzenbach en Wentholt.

In de singels werden de punten verdeeld. Kopman Palyama moest in de eerste set een aantal setpunten wegwerken tegen Afif maar won wel. De tweede set was een formaliteit voor Nederlands beste badmintonner. Van Daalen de Jel speelde de eerste set in zijn wedstrijd op internationaal niveau, hoog tempo en nagenoeg geen fouten. In de tweede set kwam Branderhorst beter in zijn spel maar moest toch de overwinning aan VELO laten.

Bij de dames was Almere oppermachtig. Stolzenbach versloeg Malaihollo in twee sets, waarbij het ongemeen spannend werd in de verlenging van de tweede set. Severien had geen schijn van kans tegen een ijzersterk spelende Wentholt, in twee sets haalde Wentholt het punt binnen voor Almere.

In de gemengddubbels werd de eerste gemendgddubbel verloren van Suijkerland en Malaihollo die geen goede wedstrijd speelden. Het koppel van Daalen de Jel en Verheul speelden sterk genoeg om het 5e punt binnen te slaan en wonnen in twee sets.

Al met al een goede uitgangspositie voor zaterdag in Wateringen. VELO heeft nog 4 punten nodig om zich als eerste finalist te mogen noemen van dit seizoen. Echter zal Almere niet voor niks naar Wateringen afreizen en zal alles uit de kast trekken om op gelijke hoogte te komen, niks is onmogelijk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!