BC DKC strijdt voor handhaving in eredivisie

BC DKC strijdt voor handhaving in eredivisie

De Haagse club BC DKC zal de komende weken gaan strijden voor handhaving in de eredivisie. Dit wordt gedaan aan de hand van twee promotie/degradatiewedstrijden tegen BCH uit Den Bosch.

Ken je BC Flits al?

In een uit- en thuiswedstrijd zal worden bepaald wie er volgend seizoen in de hoogte Nederlandse badmintonafdeling mag acteren. Het eerste duel vindt vrijdag 15 april plaats in Den Bosch. De tweede wedstrijd staat op donderdag 21 april op het programma in sporthal ' t Zandje in Den Haag.

BC DKC kwam, na vier jaar afwezigheid, afgelopen seizoen weer uit in de eredivisie. De club mocht promoveren, omdat een aantal teams zich terug trok. De Haagse vereniging versterkte de selectie flink vanwege de onverwachte promotie. Van Invictus kwamen Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam over en van VELO keerden Veerle en Ruben Wijers terug bij hun oude club. Daarnaast maakten Robbert de Keijzer en Kimberly Gardien deel uit van DKC 1. Ook twee toptalenten uit de eigen gelederen, Mark Caljouw en Thomas Wijers, mochten dit seizoen een aantal keer ervaring opdoen in de Eredivisie. DKC wist slechts twee keer te winnen in de competitie. Uit en thuis werd gewonnen van medepromovendus TFS'57. En in de laatste reguliere wedstrijd werd nog eens met 4-4 gelijkgespeeld uit bij Victoria.

De club eindigde uiteindelijk als negende en een na laatste. Het hield daarmee TFS ’57 onder zich op de ranglijst. Het Bergse team degradeerde door de tiende plek rechtstreeks, omdat team 1 van TFS Barendrecht kampioen werd in afdeling 2 van de eerste divisie en dus promoveerde. In de andere afdeling werd team 3 van VELO kampioen. Zij promoveerden daarmee niet, aangezien er geen twee teams van dezelfde vereniging mogen uitkomen in de eredivisie (VELO 1 stond zelfs in finale van het landskampioenschap). Het eerste team uit die afdeling dat wel mocht promoveren, was BCH en verwierf daarmee het recht op de promotie/degradatiewedstrijden.

BCH werd afgelopen seizoen zesde in afdeling 1 van de eerste divisie. Het team kwam daarin terecht na kampioenschap in het seizoen 2009/2010 in de tweede divisie. De Bosschenaren kwamen zeven keer tot winst en speelden vier maal gelijk. In het verleden kwam BCH al uit in de eredivisie. In 1991 en 1992 werden ze zelfs kampioen van Nederland. Het team krijgt dus nu weer de kans terug te keren op het hoogste niveau.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 15 april in sporthal De Schans van BCH. Adres: Troelstradreef 160, 5237 DE, Den Bosch. Aanvang: 19.30 uur.

De tweede wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 21 april in sporthal ’t Zandje van DKC. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK, Den Haag. Aanvang: 19.30 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!