clubzoeker

De naakte keizer: nog 59 dagen?

De naakte keizer: nog 59 dagen?

Tot hier en niet verder.

Bij de column 'Revolutie enige redmiddel' van onze nieuwe columnist Michiel Kruijt heeft woordtovenaar NB-BN annex Han van Gessel weer een uitgebreide reactie geplaatst. De moeite waard voor een artikel op zich.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In BNL de echte kritiek, nooit eerlijk te bespreken of open en in gezamenlijkheid te overwegen. Er is al gedacht, er IS besloten! Een dictatoriale praktijk van superieure BETER-weters. Decennia-lange zittingsperiodes, van de sleutelfiguren, met alle gevolgen van dien: dus scheefgroei van invloed en eigen-belangenbehartigingen en een overwegend alleenheerschappij omringd door wat mee(s)lopers. Daardoor en daartoe misleiding op diverse niveaus. De Rechter moet soms uitsluitsel geven! Hoever kun je gaan?

De opflakkerende BNL-oppositie negeren of brandmerken, topbadmintonners zonder blikken of blozen uit toernooien bannen of strafkortingen opleggen. Alle oproepen en verzet van leden, spelers en het Nederlands publiek min-achten. Maar het bestuur en de TD moet 'gloreren' en zal zich blijven 'Clear' voortwentelen in zelfgenoegzaamheid!

Waarom toch, zegt Nieuwenhuis. IK denk zelf terug aan vorige verkiezingen waarin de tegenkandidaten voor het voorzitterschap zich plots voor de vergadering terugtrokken en beiden zomaar afwezig zijn. Aan gesloten overeenkomsten... details niet bekend... Door Nieuwenhuis met pasen 'onze BNL' geportretteerd. M.i. wel wat al te boud en extreem geïnspireerd en gepersonifieerd in de bepaald niet kinderachtige figuren van Stalin, Mao, Jim Jones.Natuurlijk bij BNL: misleiding en miskenning, een kennelijk tekort aan integriteit, een kwart eeuw dictatorgedrag, leden pijn en tekortdoen, maar gelukkig hier toch geen volkerenmoord, bloedige heerschappij, collectieve suïcide of letterlijke afpersing e.d. Daarom nu gewoonweg wel doorpakken... maar ook weer niet belangrijk maken van een paar onuitstaanbare mannetjes zoals de TD en voorzitter door ze in zo'n rijtje te plaatsen of dit als hun idolen voor te schotelen. Maar hun eigen intenties - anders dan egotripperij - triviaal maar blijven moeilijk positief te duiden.

Laat ik het daarom zelf maar houden op een door onze afgevaardigden en onszelf, ééns en voor al, af te straffen ontluisterend beeld van... El Negativo de gevolmachtigd bedrijfsleider eigenzinnig en resistent tegen verbeteringen - in de combine - met de overschatte 'alziende' één-ogige Ridder, zich in het land der blinden als voor-aan-zittende edelman als King uitgeroepen wanend, getooid in het zeer 'doorzichtige' BNL-gewaad geweven in tenminste twee doorzichtige stofjes. Het weefsel van de sociale wenselijkheid naar de BWF toe (misschien zit er voor ons nog een internationale functie of AWARD in ?) en het doorkijk-weefsel van het eigenbelang, c.q. financiële kortzichtigheid en de sport tekort doen daarbij in het geheel van het patroon nog regelmatig de imaginaire draad kwijt. Het duo - van hetzelfde laken een pak - transparant door deze BNL-materie heen te volgen zogezegd 'in het pak genaaid' als een levende spotprent veel te lang gedoogd in plaats van op hun plaats/nummer gezet. Maar dit - doorzichtige - sprookje loopt nu wel op zijn einde.

"Die twee bobo's hebben helemaal niks aan" ziet en zegt plots hardop een klein kind. En de voorzitter krimpt enigszins ineen bij die stem, want hij weet plots dat het gelijk heeft. Betrapt!

Maar hij denkt: Ik moet het nog maar nog maar 59 dagen, tot het eind volhouden. En een steeds kleiner aantal afgevaardigden blijven niettemin de inzichtbare 'sleep' dragen die er net zomin is, als het masterplan, een BNL-draagvlak en een luisterend oor. Slot volgt.

NB-BN

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!