Familievlog De Nagelkerkjes

Duitsland, toernooien, China? Mijn kijk op de zaak!

Duitsland, toernooien, China? Mijn kijk op de zaak!

Het was weer een erg drukke week met een mooie ervaring in Duitsland en wat minder goed nieuws van het Papendalfront. Ik begin met het goede nieuws. Dinsdag en woensdag heb ik samen met nog 6 andere selectiespelers twee interlands gespeeld tegen Duitsland. Het waren twee enerverende dagen, waarin er veel publiek aanwezig was om ons te zien spelen tegen de Duitsers.

En allemaal op z'n Duits natuurlijk, met veel poeha, speeches, spelers die aan de hand van een kind naar binnen werden geleid, volksliederen en een mooie Nederlandse jel waar de Duitsers niet van terug hadden.

De 1ste avond dat we tegen Duitsland moesten, speelde ik niet, maar moest Saber in de single aan de bak. We wonnen deze ontmoeting met 3-2, hetgeen leidde tot een over-enthousiaste Jelle Maas die alvast een rondje maakte met de Nederlandse vlag.

Op dag 2 was de single voor mij. Ik moest tegen Lukas Schmidt (nr. 98 op de internationale ranking en runner-up in de single bij de Duitse Nationale Kampioenschappen). Ik speelde een goede wedstrijd, maar kon net niet het beste eruit halen wat erin zat, waardoor Lukas toch in 2 sets met de winst er vandoor ging. Ik kon goed meekomen in de rally's, had vaak het initiatief, maar hij was toch nog iets vaster, waardoor hij de wedstrijd heeft gewonnen. Erg jammer, maar ontevreden was ik zeker niet. Helaas verloren we deze wedstrijd als team met 2-3. Ik denk dat we als team alles eruit gehaald hebben wat er in zat en dat we elkaar goed naar overwinningen hebben geschreeuwd. Ik vond dit een erg mooie ervaring en hoop dat ik vaker naar dit soort evenementen mag, want met zoveel publiek geeft het je toch wel een extra kick!

Eenmaal op Papendal aangekomen had ik een gesprek over het toernooischema t/m December met de Technisch Directeur en met de bondscoach, zoals ook alle andere spelers.

Ze vertelden me dat ze voor de komende periode onderscheid hebben gemaakt tussen 3 groepen van spelers. Je hebt allereerst de spelers die in hun ogen kans maken voor selectie voor de Olympische Spelen van 2012. Vervolgens heb je de groep die dit seizoen goed heeft gepresteerd en dan een soort restcategorie.

Ze wisten mij te vertellen dat ik tot december welgeteld één echte buitenlandse trip zou gaan maken, nl. de Welsh international (waar ik trouwens op basis van het door mij ingediende plan helemaal niet naar toe zou kunnen). Erg weinig dus. Daarnaast sta ik ingepland voor Dutch international, Belgian International en de Dutch Open.

Zelf wilde ik al sowieso naar de Danmark international gaan, omdat ik daar van te voren eerst nog een week zou gaan trainen. Hiermee gingen ze akkoord, dus gelukkig nog een toernooi erbij. Zelf ben ik natuurlijk niet blij dat ik zo weinig toernooien vanuit de bond kan gaan spelen. Het plan wat ik heb geschreven wordt hierdoor erg moeilijk om uit te voeren, maar ik ben al druk bezig om zelf dingen te gaan organiseren, zodat ik toch mijn toernooien kan gaan spelen en toch het plan op een goede manier kan gaan uitvoeren.

Vandaag kreeg ik ook te horen dat ik niet naar het WK ga voor gemengde teams in China. De argumentatie waarom ik niet ben geselecteerd bespaar ik jullie, maar zelf vind ik het niet erg. Hoewel het natuurlijk op zich een mooie ervaring zou zijn geweest. Waarom vind ik het niet erg:

  • het past helemaal niet in mijn plan zoals ik het heb ingediend;
  • ik hoor daar in principe helemaal niet te staan (de problematiek is verder bekend);
  • qua niveau heb ik er ook nog niets te zoeken, ik ga er liever naar toe als ik zover ben;
  • ik ga veel liever naar de Spanish Open; ook ik heb de rankingpunten nl. hard nodig als ik mijn plannen wil uitvoeren op de korte termijn en een inhaalslag wil maken; overigens als ik daar naar toe zou willen, moet ik nu dus zelf voor de kosten opdraaien.

Overigens wens ik natuurlijk alle spelers die wel zijn geselecteerd voor China veel succes toe. Zij zullen hun uiterste best doen om een goede prestatie neer te zetten.

Kortom, de week begon prima, maar aan het einde waren er toch wat minpunten te noteren. Op naar de Play off finale volgend weekend. Ik hoop op veel publiek. Wat dat betreft kunnen de Duitsers ons nog een lesje leren!

Erik Meijs

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Familievlog De Nagelkerkjes

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!