Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck
Moederdag 2019

Duinwijck is in Barendrecht landskampioen geworden door Van Zundert / VELO in de finale te verslaan. De Haarlemmers wisten een 1-3 achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning.

› alles over het Badminton Festival!

Duinwijck kende een onverwachts moeizame start. Na winst met groot vertoon van macht door Ruud Bosch en Koen Ridder in het mannendubbel werden er drie achtereenvolgende partijen verloren. Het vrouwendubbel verliep dramatisch voor de Haarlemmers. Eva Krab liep tijdens de partij een enkelblessure op, waardoor opgeven voor de hand leek te liggen. Maar na ruim tien minuten speelde ze met een zwaar ingetapete enkel en met tranen van de pijn in haar ogen samen met Selena Piek toch door en het Duinwijckduo kwam na winst in de eerste game zelfs op matchpoint in de tweede. Maar het lukte Piek en Krab niet om het beslissende punt te maken en met 21-13, 21-23, 19-21 ging de winst naar het Van Zundert / VELO-duo Maartje Verheul en Ginny Severien.

Erik Meijs had zichtbaar moeite met de vereiste concentratie waardoor de sterk spelende Dennis van Daalen de Jel na een aantal verliespartijen op rij tegen Meijs weer eens aan het langste end trok. Koen Ridder speelde uiterst gemotiveerd en geconcentreerd tegen negenvoudig nationaal kampioen Dicky Palyama maar kwam steeds net een paar punten tekort om te kunnen stunten. De twee vrouwenenkels daarentegen werden een prooi voor Duinwijck. Akvile Stapusaityte maakte haar favorietenrol waar tegen Lisa Malaihollo en Karina Kool-de Wit deed datzelfde tegen Ginny Severien.

Daarna ging alle aandacht uit naar het gemengddubbel van Ruud Bosch en de invalster voor Eva Krab, Soraya de Visch Eijbergen. Het duo deed het voortreffelijk. De twee games winst tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel was de opmaat voor de eindzege, want Jacco Arends en Selena Piek haalden eveneens in twee games de winst binnen waardoor de titel in handen kwam van de Haarlemse ploeg.

Voor coach Wim Fisscher een vervroegd verjaardagscadeau, de succesvolle Duinwijckcoach ziet de dag na de finale Abraham: "De ploeg heeft een formidabele vechtlust laten zien. De blessure van Eva Krab na de vlot gewonnen eerste set in het vrouwendubbel kantelde de wedstrijd. De druk op de enkelspelers nam daardoor toe waardoor er na de mannenenkels een 1-3 achterstand op de borden stond. De ploeg ging vierkant achter de vrouwen staan waardoor er bij een 3-3 stand aan de gemengddubbels kon worden begonnen. Op dat moment voelde je dat we het heft weer in handen hadden, zo beaamde ook collega Duinwijckcoach Rob Ridder."

Duinwijck zal als landskampioen op 11 en 12 juni deelnemen aan het nationale bekertoernooi en de week er op aan het Europa Cup toernooi in Zwolle. Komende week hoopt Duinwijck haar selectie voor 2011-2012 bekend te maken.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!