VBO Trainer
Familievlog De Nagelkerkjes

Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Duinwijck is in Barendrecht landskampioen geworden door Van Zundert / VELO in de finale te verslaan. De Haarlemmers wisten een 1-3 achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning.

Duinwijck kende een onverwachts moeizame start. Na winst met groot vertoon van macht door Ruud Bosch en Koen Ridder in het mannendubbel werden er drie achtereenvolgende partijen verloren. Het vrouwendubbel verliep dramatisch voor de Haarlemmers. Eva Krab liep tijdens de partij een enkelblessure op, waardoor opgeven voor de hand leek te liggen. Maar na ruim tien minuten speelde ze met een zwaar ingetapete enkel en met tranen van de pijn in haar ogen samen met Selena Piek toch door en het Duinwijckduo kwam na winst in de eerste game zelfs op matchpoint in de tweede. Maar het lukte Piek en Krab niet om het beslissende punt te maken en met 21-13, 21-23, 19-21 ging de winst naar het Van Zundert / VELO-duo Maartje Verheul en Ginny Severien.

Erik Meijs had zichtbaar moeite met de vereiste concentratie waardoor de sterk spelende Dennis van Daalen de Jel na een aantal verliespartijen op rij tegen Meijs weer eens aan het langste end trok. Koen Ridder speelde uiterst gemotiveerd en geconcentreerd tegen negenvoudig nationaal kampioen Dicky Palyama maar kwam steeds net een paar punten tekort om te kunnen stunten. De twee vrouwenenkels daarentegen werden een prooi voor Duinwijck. Akvile Stapusaityte maakte haar favorietenrol waar tegen Lisa Malaihollo en Karina Kool-de Wit deed datzelfde tegen Ginny Severien.

Daarna ging alle aandacht uit naar het gemengddubbel van Ruud Bosch en de invalster voor Eva Krab, Soraya de Visch Eijbergen. Het duo deed het voortreffelijk. De twee games winst tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel was de opmaat voor de eindzege, want Jacco Arends en Selena Piek haalden eveneens in twee games de winst binnen waardoor de titel in handen kwam van de Haarlemse ploeg.

Voor coach Wim Fisscher een vervroegd verjaardagscadeau, de succesvolle Duinwijckcoach ziet de dag na de finale Abraham: "De ploeg heeft een formidabele vechtlust laten zien. De blessure van Eva Krab na de vlot gewonnen eerste set in het vrouwendubbel kantelde de wedstrijd. De druk op de enkelspelers nam daardoor toe waardoor er na de mannenenkels een 1-3 achterstand op de borden stond. De ploeg ging vierkant achter de vrouwen staan waardoor er bij een 3-3 stand aan de gemengddubbels kon worden begonnen. Op dat moment voelde je dat we het heft weer in handen hadden, zo beaamde ook collega Duinwijckcoach Rob Ridder."

Duinwijck zal als landskampioen op 11 en 12 juni deelnemen aan het nationale bekertoernooi en de week er op aan het Europa Cup toernooi in Zwolle. Komende week hoopt Duinwijck haar selectie voor 2011-2012 bekend te maken.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Familievlog De Nagelkerkjes

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club…

23 april 2019

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!