badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Landskampioen Duinwijck bouwt aan nieuw team

Vier spelers uit het team waarmee Duinwijck onlangs landskampioen werd, vertrekken aan het einde van dit seizoen bij de club.

 

Zij verkiezen, net als veel andere nationale selectiespelers, de Duitse competitie boven de Nederlandse. Aanleiding is dat het eredivisieprogramma bij onze oosterburen wel afgestemd is op de internationale toernooikalender in het pre-Olympisch seizoen 2011-2012. Ruud Bosch, Selena Piek en Jacco Arends hebben Duinwijck na een aantal zeer succesvolle seizoenen laten weten naar Duitsland te vertrekken. Soraya de Visch Eijbergen verruilt Duinwijck voor een andere Nederlandse club om het eerste vrouwenenkel voor zich op te eisen.

Voor Duinwijck is het vertrek van de spelers aanleiding om te bouwen aan een team met spelers dat vaker bij hun club aanwezig kan zijn. Om bijvoorbeeld talenten te coachen en trainingen te verzorgen. Erik Meijs, die in 2008 voor Duinwijck debuteerde in de Eredivisie, zal komend seizoen het eerste mannenenkel voor zijn rekening nemen. Meijs staakt zijn studie fysiotherapie voor een jaar om zich voor honderd procent op zijn badmintonontwikkeling te kunnen richten. De talentvolle nationale selectiespeler heeft inmiddels vele vrienden in Haarlem en heeft het prima naar zijn zin bij Duinwijck. Voor Meijs was interesse vanuit Duitsland en drie Nederlandse clubs, maar koos ervoor bij Duinwijck te blijven.

Haarlemmer en eveneens nationale selectiespeler Jorrit de Ruiter keert na zes jaar terug op de plek waar hij met badminton begonnen is. De Ruiter vertrok op zijn achttiende naar Slotermeer en later naar Van Zijderveld om daar uit te komen in de Eredivisie. Met het Amstelveense Van Zijderveld stond hij tweemaal in de finale om het landskampioenschap. Haarlemmer Koen Ridder speelt al zijn hele badmintonleven bij Duinwijck. Ook Ridder heeft uitgesproken zich komend seizoen naast zijn Olympische aspiraties in te willen zetten voor de 24-voudig landskampioen. Jerry Natenstedt heeft afgelopen seizoen al deel uitgemaakt van de kampioensploeg en zal dat komend seizoen nog prominenter doen. Natenstedt verricht dagelijks trainingsarbeid in de Duinwijckhal wat hem van regiocompetitiespeler tot het vlaggenschip van Duinwijck heeft gebracht. Naast genoemde spelers zal Duinwijck mogelijk een beroep doen op eerste-divisie-spelers als Jelle Kelderhuis, Rein Ridder, Bart Gerrits en Ramunas Stapusaityte. Ook de meest succesvolle Olympische Nederlandse badmintonner Chris Bruil is op de goede weg na zijn achillespeesblessure.

Duinwijck kopvrouw Akvile Stapusaityte stond eveneens in de belangstelling van vele clubs in binnen- en buitenland. De geboren Litouwse woont echter met vriend Koen Ridder vlakbij de Duinwijckhal en voelt zich prima thuis bij Duinwijck. Bovendien is de Litouws kampioene actief als trainer van Duinwijcktalenten. Eva Krab is al jaren van grote waarde voor Duinwijck. De geboren IJmuidense maakte deel uit van de kampioensploeg in 2009 en 2011 en heeft al veel badmintonervaring in de benen. Datzelfde is zeker ook van toepassing op Karina Kool-de Wit. De voormalig nummer negen van de wereld heeft ook in de afgelopen play offs laten zien van grote waarde te kunnen zijn voor het team. Betty Timmerman-Krab heeft inmiddels het badmintonracket weer uit de tas gehaald na de geboorte van haar zoon en laat op dit moment in het bekertoernooi voor het tweede team van Duinwijck zien op de weg terug te zijn. Duinwijck heeft daarnaast verschillende jonge talentvolle Duinwijckspeelsters die mogelijk speeltijd zullen krijgen in de eredivisie.

Duinwijck neemt medio juni deel aan de Carlton GT Cup, het nationale bekertoernooi, en een week later aan het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen. De komende weken zal duidelijk worden hoe de technische staf er uit zal zien.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Individueel EJK van start in Finland

8 jaar geleden

volgend artikel

Erik Meijs blijft bij Duinwijck

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws