Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

Landskampioenschap dichtbij voor VELO

Landskampioenschap dichtbij voor VELO

Op zaterdag 9 april aanstaande is het zover, de grote finale van de badmintoneredivisie zal plaatsvinden in Barendrecht.

In deze finale staan twee badmintongiganten tegenover elkaar, Duinwijck uit Haarlem zal dé tegenstander zijn van VELO uit Wateringen.

Met acht landstitels op zak en twee seizoenen ongeslagen, willen de Wateringers niets liever dan weer de beste worden van Nederland. Voor de spelers, speelsters, coaches en begeleiding zal dit een ongekende kroon zijn op de afgelopen twee jaar in deze samenstelling.

Met de komst van Nederlands beste badmintonner Dicky Palyama twee jaar geleden naar Wateringen werd de doelstelling voor het seizoen 2009-2010 bijgesteld naar het behalen van de dubbel, te weten landskampioenschap en de nationale beker. In een ongekend succesvol seizoen waarin men ongeslagen bleef werden de doelstellingen realiteit, het team uit Wateringen was ook daadwerkelijk de beste van Nederland. Ook in Europa tijdens de Europa Cup, gehouden in Zwolle, leverde men een uitstekende prestatie.

In de regio ging dit niet onopgemerkt, het team werd genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2010 gemeente Westland. Begin van dit jaar werd ook deze prijs gewonnen door VELO, de jury was onder de indruk van de prestaties van dit team.

Met het aanblijven van Palyama en de instroom van sterke jeugdtalenten werden de doelstellingen voor dit seizoen niet bijgesteld. Ook dit jaar wil men landskampioen worden en de nationale beker pakken.

Het technisch beleid onder leiding van Rob Konings stond als een huis, het bleef niet alleen bij beleid maar ook de uitvoering ervan kan men als zeer geslaagd noemen.

De jeugdtalenten Myke Halkema, Russell Muns, Sergio Kepel en Jim Middelburg hebben allemaal hun speeltijd gekregen in de eredivisie tussen alle nationale toppers. Konings is blij met het resultaat. "Ze hebben het geweldig goed opgepakt en hebben laten zien klaar te zijn voor het echte werk." De samenwerking met de coaches Ciraar Slaats, Edward van den Heuvel, het bestuur en de TC is ook weer uitstekend verlopen. Iedereen heeft er een steentje aan bijgedragen dat we wéér een seizoen ongeslagen zijn gebleven. "Dat kan niemand ons na vertellen en dit is iets waar we met z’n allen apetrots op zijn" aldus Slaats. "Het ging niet in alle wedstrijden vanzelf maar we hebben weer laten zien dat we op karakter en vechtlust toch de wedstrijden kunnen winnen, dat is een grote kracht van dit professionele team."

Allround speler Dennis van Daalen de Jel stelt dat het moeilijke nog moet komen. "We hebben een minder goed seizoen gehad dan vorig jaar. Het ging niet altijd even makkelijk en zelf ging ik pas in de tweede helft van het seizoen beter spelen. De echte test gaat nog komen, als we winnen hebben we het weer fantastisch gedaan met z'n allen."

Dat het een grote en spannende finale zal worden zal voor zich spreken. Duinwijck is dit seizoen bijna altijd compleet geweest en kan dus op volledige sterkte afreizen naar Barendrecht. Voor de Haarlemmers zal de druk enorm hoog liggen, al twee seizoenen wisten zij niet te winnen van VELO, iets wat zij op 9 april dolgraag zouden willen doorbreken.

In de eerdere confrontaties werd het in Haarlem 2-6 in het voordeel van VELO en bij de return bleven de teams steken op een gelijkspel. Er zal één zekerheid zijn voor deze finale, beide teams zullen tot het uiterste gaan om even later in de middag de beker in de lucht te kunnen houden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club…

23 april 2019

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!