Nederlanders scoren goed op Yonex Dutch International

Nederlanders scoren goed op Yonex Dutch International

Patty Stolzenbach: de verrassing van de dag!

Op Goede Vrijdag startte om 09.00 's morgens het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch International.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Opvallend was het hoge niveau van het getoonde badmintonspel in de Velo sporthal in Wateringen en het lijkt er op dat de badminton topsport in de breedte op Europees niveau geweldig aan het groeien is. Duidelijk te zien is dat het voetenwerk vooruit aan het gaan is en dat er in een aantal landen de enkelspelers als paddenstoelen de grond uitkomen. Bij Nederland blijft de aanwas van enkelspelers jammer genoeg wat achter, maar de huidige orde heeft vandaag in het enkelspel wel prima gepresteerd.

Patty Stolzenbach versloeg de nummer één geplaatste Linda Zechiri met 21-11 en 22-20 en kwam daarmee in de kwart finale, echter om reëel te zijn, oogde de Bulgaarse niet helemaal fit. Judith Meulendijks behaalde ook de volgende ronde door de Française Sashina Vignes in twee games te verslaan.

Dicky Palyama won in zijn tweede ronde moeizaam met 21-19 en 30-29 van de boomlange Duitser Sebastian Schoettler. Ook Eric Pang moest zijn kwartfinale plaats tegen de Deen Soren Gravholt zwaar bevechten en won met 12-21, 21-12 en 21-18.

In het gemengddubbelspel staat Nederland in twee kwart finales. Dave Khodabux en Samantha Barning wonnen van het Bulgaarse koppel Stilian Makarski en Diana Dimova, die 4e geplaatst waren. Jorrit de Ruiter en Paulien van Dooremalen wonnen van het Belgische koppel Birger Abst en Janne Elst.

In het mannendubbel behaalden Koen Ridder en Ruud Bosch de kwart finale door in 3 games van de Duitsers Niesner en Zander te winnen. Ook Jacco Arends en Jelle Maas gingen een ronde verder door winst op het Zweedse koppel Borg en Kruse.

In het damesdubbel hadden Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen een sensationele overwinning op het Deense duo Line Damkjaer Kruse en Marie Ropke (halve finalist All England Super Series 2011). Samantha Barning en Iris Tabeling staan morgen ook in de kwart finale, ze schakelden Lisa Malaihollo en Yvonne Sie uit.

Op paaszaterdag zal het prachtig weer zijn en dan kun je bij Velo ook even heerlijk buiten zitten, maar binnen in de sporthal hebben we ook heel veel prachtige kwartfinale partijen waaronder die van de Nederlandse spelers.

De Nederlanders komen uit in de volgende partijen

  • Dicky Palyama - Ville Lang (Fin)
    Eric Pang - Mathias Wigardt (Swe)
  • Patty Stolzenbach - Tatyana Bibik (Rus)
    Judith Meulendijks - Michelle Li (Can)
  • Ridder/Bosch - Espen/Nourry (Fra)
    Arends/Maas - Kaesbauer/Zurwonne
  • Barning/Tabeling - Helsbol/Skelbaek
    Dooremalen/Jonathans – Vicente/Vicente
  • Khodabux/Barning - Skaarup Rasmussen/Skelbaek
    De Ruiter/van Dooremalen - Delbo Larsen/Schjott-Kristensen

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!