Moederdag 2019

Nieuwe strategie van Badminton Nederland

Nieuwe strategie van Badminton Nederland
Moederdag 2019

Er begint zich een nieuwe trend af te tekenen bij Badminton Nederland. Deze is het wel waard om te beschrijven, omdat het ten onrechte de bond als slim naar voren doet komen.

› alles over het Badminton Festival!

Het is ook iets uit eerste hand dus dan is het helemaal iets wat ik gelijk bekend wil maken of in ieder geval onder de aandacht wil brengen.

Ik werk op dit moment samen met Erik Meijs onder het zogenaamde strenge toezicht van de technisch directeur (Martijn van Dooremalen) en bondscoach (Gerben Bruijstens). Ik heb ook alles wat ik doe met Erik naar de bondscoach gestuurd. Dit zijn zowel plannen van korte duur, lange duur, een spelersprofiel, een spelersanalyse en een uitgebreide uitleg waarom ik een bepaalde vorm van training wil. Ook heb ik inmiddels drie gesprekken gehad op mijn / Eriks verzoek. Het eerste gesprek met Martijn, toen een gesprek met Gerben en deze week een gesprek met hen beide.

Van de bond moet ik het eerste onderbouwde stuk nog krijgen: er is geen spelersprofiel, geen persoonlijk trainingsprogramma en geen toekomstvisie. E-mails worden niet beantwoord of kortweg met 'nee, dat wil ik niet' afgedaan.

Dus als we het over communicatie hebben, dan denk ik dat ik op dit moment een straatlengte voorsprong heb. Ik vind dat niet zo heel erg, want ik weet precies wat ik wil en hoe we dat gaan bereiken. Het geval wil nu dat ik voor elke scheet die ik laat toestemming zou moeten vragen en zeer uitgebreid aan de TD en bondscoach moet uitleggen wat ik gedaan heb, wat ik nu doe en wat ik van plan ben om te doen onder de noemer 'wie betaalt bepaalt'.

Waarom is deze eenrichtingsverkeer communicatie nodig, zou je jezelf dan afvragen? Wel, dat is ook heel duidelijk. Dat gaat onder de noemer 'beter goed gestolen dan slecht verzonnen'. Het is niet de eerste keer dat werk wat anderen gedaan hebben wordt overgenomen door de bond als 'zelf ontwikkeld'. Dat is al gebeurd met verschillende badmintonacademies en met trainingsprogramma's van Fred van Wankum. Het is een soort achteraf wijsheid scheppen die het goed doet naar de achterban en de TD en staf als zeer bekwaam en alles wetend naar voor schuiven én anderen zo weinig mogelijk krediet geven. Dat weinig krediet geven zou je nog beter kunnen vervangen door achter de rug van deze trainers om slecht praten en totaal zwart maken van de personen in kwestie.

Dan zeggen er natuurlijk ook heel veel mensen: ja Ron, dat is logisch, jij praat ook slecht over de TD. Klopt, dat doe ik ook. Maar wel openbaar met mijn naam onder de stukjes als ik ergens iets op aan te merken heb of gewoon van man tot man. Want veel kan je van hem vinden, maar Martijn heeft er geen moeite mee dat je het tegen hem zegt. Nu nog de andere kant op: dus niet meer achter de rug van de TEAM Dutch Fource trainers slechte dingen verkondigen. (Ik heb natuurlijk alle verklaringen van de trainers in e-mail thuis als onderbouwing, maar vind het nu niet nodig om daarover in detail te treden). De dingen die er worden verteld zijn niet niets en gaan zelfs zover dat er met buitenlandse bonden contact wordt opgenomen om niet juiste inlichtingen te geven.

Ook vandaag hebben we weer te maken met de eis dat we in detail moeten aangeven hoe we dingen gaan doen. Dit voor financiële middelen die ons gewoon toekomen. Het is niet eens een probleem, want de plannen zijn allang klaar en dat is niet het gevolg van een eis van de bond maar gewoon vakmanschap van de trainers in kwestie. Waar zijn de detailplannen van de bond vraag ik me dan af. Het is niet eens zo gek dat ik ze niet heb, maar je zou toch wel verwachten dat spelers die in de nationale zitten ze allemaal hebben. Ook dat is niet het geval.

Macht leidt tot gemakzucht en vooral van het dingen niet geheel of onjuist afhandelen. Ik ga daar natuurlijk niet aan mee doen. Ik ga wel degelijk alle dingen die ik voorbereid doorsturen zoals ik dat nu ook al heb gedaan. Ik zal ze ook via badmintonline.nl op het internet zetten, zodat er geen achteraf wijsheid kan optreden bij de bond en ik gewoon voor de volle 100% de verantwoordelijkheid heb voor het werk wat ik gedaan heb, doe, en ga doen.

Het is namelijk veel beter dingen vooraf te zeggen, dan is het duidelijk waar je staat. In de krant las ik dat de TD vanaf het begin zijn bedenkingen had over dat Mia terug zou komen. Ik kan me alleen maar herinneren dat hij zei hoe geweldig het was dat dit ging gebeuren en ik heb nergens een bedenking gelezen van de kant van de bond of de TD. Ik heb me wel keihard uitgesproken over deze mededeling en daar kreeg ik een hoop kritiek op. Dáár hoor je nu niemand meer over, maar het stukje van 1 jaar geleden staat nog steeds op het internet.

Wij zijn in gesprek met de bond en we doen dit met open vizier, maar gezien het verleden en de gehele manier van denken ben ik erg voorzichtig en tel ik mijn vingers als ik een hand heb gegeven.

Ron Daniëls

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!