Oortjes in de badmintonsport

Oortjes in de badmintonsport

De startup 'blauwe peper GELUID' is een nieuwkomer in de badmintonwereld.

Eindelijk is het zover, na de wielersport kan ook de badmintonsport zich verheugen op nieuwe ontwikkelingen. De afgelopen twee jaar zijn er gesprekken geweest met de EBU over het gebruik van oortjes in de badmintonsport.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland heeft toestemming gekregen van Poul Erik Højer zelf om met dit draadloze communicatiesysteem in Nederland een seizoen lang tests te gaan doen.

Het verheugt Badminton Nederland in het bijzonder dat de EBU voor 100% de voorstellen heeft overgenomen, want de verwachting was dat de Europese badmintonorganisatie op een aantal onderdelen bezwaar zou maken. De regels zijn als volgt:

  • 1. Het spelen met een oortje hoeft niet door beide partijen te worden gedaan.
  • 2. Het dragen van een oortje mag niet tot vertragingen of onnodig op onthoud leiden.
  • 3. De coach die gebruik maakt van een oortje mag dat niet doen met verheven stem; gedacht wordt aan het commentaar zoals bij golf of biljart.
  • 4. Twee waarschuwingen van de scheidsrechter over het gebruik van het oortje leidt automatisch tot diskwalificatie van de speler.

Op twee andere punten heeft de EBU zich nog niet uitgesproken en deze zullen binnen twee maanden bekend worden gemaakt. Het eerste toernooi waar oortjes gebruikt zullen worden is de Yonex Dutch Open 2011.

Proefset oortjes beschikbaar voor eredivisieteam

Na een uitgeschreven tender voor de levering van deze lichtgewicht inear-koptelefoontjes, blijkt dat het Nederlandse bedrijf 'blauwe peper GELUID' het materiaal zal gaan leveren. badmintonline.nl heeft een proefset van vier stuks (twee spelers en twee coaches) ontvangen om te testen.

Speel jij in een eredivisieteam en wil je het systeem de komende maanden voor ons gaan testen? Stuur een e-mail naar info@badmintonline.nl met als onderwerp 'oortjes' en geef daarin je motivatie aan. Hoe gaan de oortjes jullie wedstrijden verbeteren? Volgende week maken we bekend welke club het testteam van badmintonline.nl wordt.

Scheidsrechters opgelet

Alleen scheidsrechters die de bijscholing van Badminton Nederland in samenwerking met de EBU op zaterdag 12 juni a.s. hebben gevolgd kunnen in actie komen op de Yonex Dutch Open 2011. Als scheidsrechters deel willen nemen aan deze bijscholing, dan kunnen ze zich wenden tot het bondsbureau in Nieuwegein.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!