SportSport

Oranje naar EJK in Finland

Oranje naar EJK in Finland

Van 15-24 april neemt het Nederlands Onder 19-team deel aan de Europese jeugdkampioenschappen. Het evenement wordt gehouden in Vantaa, niet ver verwijderd van de Finse hoofdstad Helsinki.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Al in januari maakte bondscoach Eline Coene de selectie bekend. De ploeg is onveranderd.

De meisjes: Josephine Wentholt, Thamar Peters, Myke Halkema, Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette. De jongens: Vincent de Vries, Russell Muns, Nick Fransman, Jim Middelburg en Robin Tabeling.

De begeleiding bestaat uit de coaches Eline Coene en Robbie Kneefel, fysiotherapeut Martin ter Plegt en manager Ger Tabeling.

Een kanshebster op eremetaal is Josephine Wentholt. Op haar blog meldde ze afgelopen week het volgende: "Dit is de laatste keer dat ik mee mag doen, omdat ik daarna tot de senioren behoor. Dit jaar ben ik van plan een stuk verder te komen dan twee jaar geleden (waar ik in de ronde vóór de kwartfinale verloor) en we zijn deze week nog hard aan het trainen om de laatste puntjes op de i te zetten. Helaas voelde ik me gister niet lekker en was ik een halfuur eerder gestopt met de training. Daarna gelukkig een goede nacht gehad en voel ik me vandaag weer een stuk beter, dus kan ik er de rest van de week nog even keihard tegenaan!"

Het landentoernooi wordt van 15 tot en met 19 april gehouden. Nederland is favoriet in groep 3 met als tegenstanders IJsland, Letland en Litouwen.

Plaatsingen

  • 1. Denemarken
  • 2. Rusland
  • 3. Nederland
  • 4. Engeland
  • 5. Oekraïne
  • 6. Duitsland
  • 7. Turkije

Na het teamtoernooi volgt het individueel toernooi. Dat wordt op 20 en 21 april gespeeld. De plaatsingen en indelingen volgen later.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!