Titelverdedigers verlengen hun titel tijdens Trilan Tournament

Titelverdedigers verlengen hun titel tijdens Trilan Tournament

In Categorie 1 lieten titelverdedigers in de single Ben Maes (BC Victoria) en Rachelle Haan (Roosterse BC) zien dat hun titel op dit toernooi ze veel waard is door hun titel met nog een jaar te verlengen.

› alles over het Badminton Festival!

Ben won in de finale van nationaal jeugd selectie speler Justin Teeuwen, die liet zien over voldoende talent te beschikken, maar op de belangrijke punten was de meer ervaren Ben steeds iets sterker. Wellicht dat Justin in de komende jaren een nieuwe gooi kan doen naar de titel. Rachelle won in een uitputtende 3 setter in de finale van Rezie Timmermans (BC Olympia). Rachelle kreeg dit echter niet cadeau. Rezie was vastbesloten om haar goede spel uit de halve finale door te zetten met de toernooiwinst. Rachelle bleek aan het eind van de 3de set over net iets meer uithoudingsvermogen te beschikken en kon zo ook deze editie van het BC Trilan Tournament op haar erelijst bijschrijven.

In het mannendubbel won het koppel Frank Vermeesch (BC Smashing) en David Noya (Keep Fit) in 3 sets van Jovi Nieman en Quint Hofmann (Roosterse BC). De finale kende zeer veel spectaculaire rally’s, waar alle vier de spelers niet wilden opgeven. Frank en David, finalisten van vorig jaar, trokken uiteindelijk toch aan het langste eind.

De finale van het damesdubbel was een ouderwetse confrontatie tussen Roosterse BC en BC Victoria. Het eredivisie-koppel van BC Victoria Meta Knuth en Jessie van Wijk was in een partij met zeer veel lange en boeiende rally’s in 3 sets te sterk voor Rachelle Haan en Lianne Janssen (Roosterse BC). In het gemengd dubbelspel won Meta samen met partner Ben Maes hun 2de titel van het weekend door vrij eenvoudig in de finale van Frank Vermeesch en Rachelle Haan te winnen.

Ook in Categorie 4 werd de titel in de wacht gesleept door de winnaar van vorig jaar. Martin Enneking won in de finale in 2 sets van Bob Koster (Keep Fit). Verder maakte Elcke Vievermans (BC Trilan) haar plaatsing waar door zonder setverlies de finale te winnen van Joyce Steegh (BC Olympia). Joyce won met partner Marleen van der Donk wel de damesdubbel in deze categorie en bleef zo niet met lege handen staan.

De tribunes in sporthal In de Bende waren ook dit jaar weer goed gevuld en leefden erg mee met alle finales. Door een goede planning was het toernooi op zondag al vroeg afgelopen en konden de toeschouwers nog genieten van het mooie weer, de winnaars van hun goede prestaties en de overige deelnemers bedenken hoe ze volgend jaar wel een in de prijzen kunnen vallen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

In Nanning (China) is het Nederlandse team er in geslaagd de Sudirman Cup 2019 winnend af te sluiten. In de laatste wedstrijd…

23 mei 2019

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!