Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard+ Lisa Malaihollo - hier genietend van een stokje met saté - zit nog met Rikkert Suijkerland in het toernooi.

VELO'ers succesvol in eigen toernooi

© René Lagerwaard+ Lisa Malaihollo - hier genietend van een stokje met saté - zit nog met Rikkert Suijkerland in het toernooi.

Vandaag was het in Wateringen op de 12e Yonex Dutch International een loodzware kwalificatiedag voor de Nederlandse en de buitenlandse deelnemers.

De mannen moesten drie rondjes winnen om het hoofdtoernooi te halen. Erik Meijs en Jordy Hilbink struikelden over de laatste horde. Dennis van Daalen de Jelleverde een knappe prestatie door de nr. 4 geplaatst, de Bulgaar Makarski, met 21-18 in de derde game te verslaan en zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Bij de vrouwen hadden twee speelsters de kans om het hoofdveld te bereiken. Lisa Malaihollo had tegen de Duitse een matchpoint op 20-19 maar de speelster van het organiserende Van Zundert / VELO sneuvelde triest met 20-22.

Jeugdspeelster Kirsten van der Valk van BC Amersfoort verloor in drie games van de geplaatste Deense Herskind.

In het mannendubbel was er veel Nederlands succes. De volgende dubbels gingen door naar het hoofdtoernooi: Edwin Ekiring/Gerald Kountul, Marco de Jager/Ben Maes, Dennis van Daalen de Jel/Rikkert Suijkerland. In de mixed plaatsten de dubbels Jorrit de Ruiter/Paulien van Dooremalen en Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo zich.

Met Dennis van Daalen de Jel in enkel en dubbel en Rikkert Suijkerland in dubbel (met Dennis) en mixed (met clubgenote Malaihollo) was het alles bij elkaar een succesvolle dag voor VELO.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

EJK dag 4: alle enkels eruit

6 jaar geleden

volgend artikel

Een week na Selena's operatie

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws