SportSport

De gunfactor

De gunfactor

Afgelopen zondag werd Ajax landskampioen. Dat zal niemand ontgaan zijn. Omdat ik zelf in de omgeving van Rotterdam woon verbaas ik me elke keer weer over hoeveel mensen de titel van Ajax misgunnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik durf mijzelf Ajacied te noemen en heb die afgunstgevoelens helemaal niet jegens Feyenoord. Natuurlijk zal ik de Feyenoorders in mijn omgeving uitlachen als ze met 10-0 verliezen van PSV, maar de laatste keer dat Feyenoord kampioen werd, en hiervoor heb ik heel diep moeten graven in mijn geheugen, was ik gewoon heel blij voor al mijn vrienden die zichzelf Feyenoorder noemen.

Wat heeft dit nou met badminton te maken hoor ik jullie inmiddels hardop zeggen. Nou dat zal ik nu vertellen! Ik wil de nationale selectie als het ware vergelijken met Ajax. Dit omdat ik en vele mensen met mij die gunfactor bij vele spelers van de nationale selectie dus totaal niet hebben.

Hoe kan het nou dat de spelers waarop we als badmintonnend Nederland trots zouden moeten zijn worden uitgelachen als ze voor de zoveelste keer niet door de kwalificaties komen? En misschien nog wel erger. Waarom zijn we met zijn allen niet heel blij en trots als bijvoorbeeld Koen en Ruud de kersverse All England kampioenen naar huis sturen? We schuiven het zelfs, net als bij Ajax overigens, af op geluk of noemen het zelfs een weggegeven wedstrijd.

De reden hiervoor is dat het imago van Badminton Nederland zo in een neerwaartse spiraal zit de laatste tijd. Over het bestuur hebben we het al lang en breed gehad.

Bij de spelers komt dit vooral doordat er een kloof is ontstaan tussen de selectie en de rest van de badmintonwereld. Zo zijn er spelers uit vele 1e teams die nooit trainen bij hun eigen club. Daarbij komt ook nog dat deze spelers met z'n allen samenwonen of samengewoond hebben. Op deze manier creëer je een verheven status en wanneer de resultaten dan ook nog eens uitblijven dan krijg je dus helemaal een tendens van afgunst.

Daarom ben ik in tegenstelling tot mijn vorige column zo blij met Erik Meijs. Hij is nou eindelijk de eerste speler die het heft in eigen handen neemt. En niet omdat hij zijn sponsor trouw wil blijven. Nee! Juist omdat hij voelt dat de manier waarop het er nu aan toe gaat niet de juiste is. Jammer is wel dat hij nog zo mild is gebleven in zijn commentaar.

Ik begrijp überhaupt niet dat er nog zo weinig is gebeurd in de selecties. Hoe kan je jezelf nou serieus nemen als nationale selectie als de vier beste spelers er niet meer toe behoren?

Erik zou de eerste van velen moeten zijn die de selecties vaarwel zegt en lekker zijn eigen plan trekt. Laat alle mensen met talent nou maar een aanpak vinden die bij hun past en waarop wij als sportliefhebbers trots kunnen zijn.

Laat de selecties lekker leeglopen zodat er onder leiding van nieuwe mensen en een frisse wind gekeken kan worden naar hoe het imago van Badminton Nederland weer opgekrikt kan worden en dat we in 2016 nou eens met een grote groep mogen afreizen naar Rio.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!