badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Driesetter voor Bosch-Ridder in Maleisië

Ruud Bosch en Koen Ridder speelden vandaag een halve finale in de Malaysia Open Grand Prix. Ze stonden hierin tegenover Kien Keat KOO en Boon Heong TAN, de first seed van het toernooi.

 

De eerste game ging tot 17-17 gelijk op, maar kwam met 21-17 in Maleisische handen. Het omgekeerde in de tweede game en 18-21 betekende een driesetter voor de papendubbellaars. In de slotgame maakten de Aziaten duidelijk wie de baas was en ze wonnen met 21-10. Niettemin een nette prestatie van Bosch-Ridder.

Gemengde resultaten in Denemarken

De als vierde geplaatste Eric Pang won zaterdagochtend zijn enkelpartij vrij eenvoudig van Joachim Persson [8], maar zijn revanche op Hans-Kristian Vittinghus liep anders. De eerste game trok Pang nog naar zich tot met 22-20, maar Vittinghus was gretiger. Dat leverde de Deen 21-9 en 21-12 in de navolgende games en daarmee een finaleplaats op.

Judith Meulendijks [2] won 's ochtends met 21-10 en 21-15 van de Finse Anu Nieminen en plaatste zich daarmee voor de halve finale tegen Anastasia Prokopenko [3]. De eerste game ging met duidelijke cijfers naar de Helmondse (14-21) en Prokopenko liet zich gelden de tweede game door met 21-8 een derde ronde te forceren. Op een 13-8 achterstand zag Meulendijks zich gedwongen tot opgave, wellicht wegens rugklachten.

Jelle Maas en Ilse Vaessen gingen met ruime cijfers ten onder in hun gemengddubbel en Vaessen zat met Samantha Barning bijzonder dicht bij een derde game, maar moest ook in die partij buigen voor een Scandinavisch koppel aan de overzijde.

Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux, tweede geplaatst tijdens dit toernooi, wonnen in een strakke tweesetter (21-18 21-19) van de Denen Fredrik Colberg en Kasper Paulsen. Daarmee voldoen ze aan hun plaatsing en ze staan op het moment van schrijven in de halve finale tegenover Rasmus Bonde en Anders Kristiansen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Roxanne Molenmaker naar BV Almere

8 jaar geleden

volgend artikel

BV Almere: Patty out, Manon in?

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws