SportSport

Geachte heer Venekamp

Geachte heer Venekamp

Afgelopen vrijdag werd er een nieuwe communicatieprocedure omtrent de verkiezing van de voorzitter gepubliceerd door Badminton Nederland.

SportSport

Ken je BC Veglo al?

Hierin worden bepaalde deadlines gecommuniceerd, waarvan de eerste ligt op vandaag, 23 mei. Dit betreft het inleveren van een tekst van de kandidaat en een cv. Daarnaast komt er volgens de planning een (extra) debat:

Er wordt op zaterdag 18 juni vanaf 11 uur een openbaar debat georganiseerd waaraan alle kandidaten kunnen deelnemen. Het debat is openbaar, de afgevaardigden zullen voor dit debat een uitnodiging ontvangen. Plaats van handeling is Zwolle, waar op dat moment de Europa Cup plaatsvindt. De gespreksleiding zal in handen zijn van een onafhankelijk gespreksleider. De thema's worden aangeleverd door de kandidaten op de volgende wijze:

  • Iedere kandidaat mag uiterlijk op 12 juni 2 gespreksthema's aandragen. De 3 thema's die door de kandidaten het meest zijn genoemd zullen worden behandeld. Indien thema's even vaak worden genoemd zal worden geloot door de voorzitter van de RC.
  • Per thema mag iedere kandidaat een statement geven van 1 minuut. Nadat alle kandidaten aan de beurt zijn geweest, volgt een discussie tussen de kandidaten onderling. Tenslotte volgen 5 vragen uit de zaal over dit thema.

Afgezien van het feit dat de communicatie zelf weer te wensen overlaat - veel te laat -, kun je jezelf afvragen waaróm de communicatieprocedure is omgegooid?

Oud-bestuurslid van Badminton Nederland, de heer Walter Zijlstra, schreef een open brief gericht aan de directie:

Geachte heer G.J. Venekamp,

Naar aanleiding van uw bericht betreffende verkiezing voorzitter Badminton Nederland het volgende. Wat mij verbaast is dat het bondsbestuur en de voorzitter van de bondsvergadering en de voorzitter van de reglementencommissie in kennelijk gezamelijk overleg hebben besloten de procedure van verkiezing van voorzitter van Badminton Nederland te veranderen.

Men wil nu los van de bondsvergadering een extra debat houden tijdens de Europacup te Zwolle. De bedoeling hiervan is natuurlijk duidelijk: ervoor zorgen dat de geachte afgevaardigen langer tijd hebben om de juiste kandidaat te kiezen én ze kunnen zo in een bepaalde richting worden gestuurd. Ten opzichte van de vorige verkiezing lijkt me dit niet juist: de debatten horen thuis op een reguliere bondsvergadering en niet ergens anders.

Ik blijf uiteraard nog met de volgende vragen zitten. Ten eerste: zijn de leden van de bond en de afgevaardigen hiervan op de hoogte gesteld en zijn deze hier ook over gevraagd wat hun mening is? Ten tweede: is hier ook over gecommuniceerd met de andere kandidaten voor voorzitter van Badminton Nederland?

Al met al lijkt het me verstandiger de normale procedure te volgen en de debatten te houden op de bondsvergadering.

Met vriendelijke groeten
Walter Zijlstra

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!