SportSport

Lieve afgevaardigde

Lieve afgevaardigde

Op 25 juni a.s. vindt in Nijkerk de Jaarvergadering plaats. De afgevaardigden, waaronder Francien van der Aar (regio Noord-Holland), nemen hiervoor vragen in ontvangst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tijdens de vergadering legt het bestuur van Badminton Nederland verantwoording af voor het door haar gevoerde beleid. De afgevaardigden - elke regio heeft er een aantal - kunnen namens hun regio vragen stellen en hun stem uitbrengen over verschillende onderwerpen.

Voor de afgevaardigden uit je eigen regio kijk je op deze pagina

Wie is Francien?

Afgevaardigde Francien van der Aar vertegenwoordigt regio Noord-Holland, maar zij kan vragen beantwoorden en stellen voor alle leden van Badminton Nederland wanneer het gaat om regio-overstijgende vraagstukken. Zij is zelf betrokken bij badminton via de Haarlemse club Duinwijck en dochter Imke maakt onderdeel uit van de U15 nationale selectie van Badminton Nederland.

Welke vragen heb je voor de bond?

In dit artikel roepen we de bezoekers van badmintonline.nl op om hun vragen in de reacties achter te laten of deze te e-mailen naar info@badmintonline.nl. We verzamelen de vragen en voegen ze onderaan het artikel toe.

De vragen

  • Wat zou de reden kunnen zijn dat er met regelmaat een beeld over afgevaardigden naar voren komt als 'gratis koffiedrinkers en koekhappende ja-knikkers'? (uitzonderingen daargelaten) Wat zouden afgevaardigden kunnen doen omdat beeld te veranderen?
    1. Soms gaat het over zaken waarmee de groep afgevaardigeden niets heeft en bijna geen kennis van heeft. (wederom uitzonderingen daargelaten)
    2. Wat al vaker naar voren is gebracht soms mensen met heel veel dubbele petten en belangen.
    3. Ik heb de keus gemaakt om als afgevaardigde een steentje te willen bijdragen in het geheel. We hebben niets aan (te veel) mensen die van de zijlang dingen roepen, schrijven, etc. maar dat dit niets oplevert.
    4. Ben zelf ook werkzaam bij Sportservice Noord-Holland en volg echt veel zaken op het gebied van sport. Nu bijvoorbeeld weer met de tafeltennisbond en de samenwerking met de KNVB. Hier moeten we ook meer naar kijken en naar zoeken, samenwerking!


  • Ben jij bereid om tijdens de bondsvergaderingen kritische vragen aan het bestuur te stellen en je niet met een kluitje in het riet te laten sturen?
    Natuurlijk zal ik kritische vragen gaan stellen als het nodig is, en ik lust trouwens geen koffie!!!

  • Financiële Commissie-lid Erik Roos is al een jaar spoorloos: waarom is dit tijdens de jaarvergadering (op dat moment al 8 maanden geen teken van leven) niet gecommuniceerd? Wat is er aangedaan om deze persoon te bereiken? Kan de Financiële Commissie wel met drie mensen functioneren gezien het statutaire minimum van vijf leden?
  • Hebben de afgevaardigden volledig inzicht in het rapport onderzoekscommissie-SBT gehad? Indien nee, gaan zij dit nog ter bestudering voor de jaarvergadering ontvangen? Indien nee, hoe kunnen afgevaardigden hier dan een oordeel over vormen? Is de bestuursreactie een reactie die door het voltallige bestuur wordt onderschreven? Indien nee, wat is daar dan de reden van?
  • Is afgevaardigde zijn én een dochter hebben die in de nationale selectie zit niet een typisch voorbeeld van een dubbele pet? Hoe kunnen wij er van uitgaan dat jij kritische vragen over het topsportprogramma zult stellen terwijl je zelf een dochter hebt die in dat programma meedraait? Kan het bestuur je hiermee niet onder druk zetten... stel dat ze je dochter ergens niet voor selecteren?

Enkele afgevaardigden

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!