badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

The Flying Shuttle probeert het nog maar eens

Badmintonclub The Flying Shuttle '57 (TFS '57) speelt komend seizoen ondanks degradatie toch weer in de eredivisie.

The Flying Shuttle probeert het nog maar eens - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Tak Chin Lam speelt komend seizoen namens Flying Shuttle '57 in de eredivisie. Hier speelt ze een gemengd dubbel samen met TFS-steunpilaar Simon van Opstal. foto Alex van Zaanen
The Flying Shuttle probeert het nog maar eens - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Tak Chin Lam speelt komend seizoen namens Flying Shuttle '57 in de eredivisie. Hier speelt ze een gemengd dubbel samen met TFS-steunpilaar Simon van Opstal. foto Alex van Zaanen

 

Misschien tegen beter weten in, maar de club uit Bergen op Zoom heeft besloten gebruik te maken van de plaats van BC Smashing, dat om financiële redenen niet mee wil doen op het hoogste niveau. "Onze sportieve ambitie is doorslaggevend geweest, we gaan het nog een keer proberen", zegt Christ de Rooij, woordvoerder van TFS '57.

Ongeveer een jaar geleden benaderde de nationale badmintonbond de Bergse club over een plek in de eredivisie. TFS '57 werd dat seizoen tweede in de eerste divisie, maar omdat BC Culemborg zich terugtrok uit de eredivisie, kwam er een plek extra vrij. Die werd afgelopen seizoen ingenomen door de Bergse ploeg die, zo bleek, erg moesten wennen aan het spelniveau. Zo erg dat TFS '57 afgelopen seizoen kansloos was in de strijd tegen degradatie.

Nu doet zich eenzelfde scenario voor. Flying Shuttle zou volgend jaar eigenlijk in de eerste divisie uit moeten komen, maar is opnieuw gevraagd in de eredivisie te spelen. Dit keer omdat BC Smashing een plek op het hoogste niveau financieel niet rond krijgt. "Je budget moet het toelaten. Deelname aan de eredivisie is duurder dan spelen in de eerste divisie", zegt De Rooij.

De Brabantse badmintonners kunnen het zich wel permitteren om op het hoogste niveau te spelen. "Voordat we vorig seizoen naar de eredivisie gingen, hebben we een aantal nieuwe sponsorcontracten afgesloten. Met de kans op handhaving in het achterhoofd hebben we veelal gekozen voor tweejarige contracten." Dit biedt de club de nodige financiële zekerheid.

Toch zal er iets drastisch moeten veranderen binnen de club die het afgelopen seizoen bijna alles verloor en tot overmaat van ramp sterspeler Monique Broeke afscheid zagen nemen. De Roosendaalse verliet het team omdat ze in de eredivisie wilde blijven spelen. Ze had het gevoel dat de selectie van niet bereid was daar alles voor te geven. Volgens De Rooij is dat wel zo. "Komend seizoen keert William van der Maas terug als hoofdtrainer. Hij heeft met alle spelers gesprekken gehad. Iedereen gaat zich tweehonderd procent inzetten. We willen niet weer elke week met 8-0 of 0-8 verliezen." Het vertrek van Broeke heeft de club intern opgevangen door de 24-jarige Tak Chin Lam door te schuiven naar het eerste team. "Vorig jaar speelde zij bij afwezigheid van Broeke ook een paar wedstrijden. Met haar pakten we ook punten. Dat geeft vertrouwen voor komend seizoen", zegt De Rooij enigszins hoopvol.

Het vertrouwen moet, samen met een jaar eredivisie-ervaring, zorgen voor een succesvoller seizoen dan het vorige. "Daarnaast zijn er bij een aantal clubs wat topspelers vertrokken. We denken dat de kans op handhaving daardoor groter is dan vorig seizoen."

geplaatst door

verkregen via BN/DeStem

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Opnieuw winst voor Palyama in Marrakech

8 jaar geleden

volgend artikel

Dicky Palyama bereikt kwartfinale in Marokko

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws