Deze zaterdag: Junior Master finale in Wijchen

Deze zaterdag: Junior Master finale in Wijchen
Moederdag 2019

Komende zaterdag wordt in Wijchen bij BC Smashing de finale van het Junior Master Circuit 2010-2011 georganiseerd. De strijd kan losbarsten onder de beste junioren van Nederland!

› alles over het Badminton Festival!

Tijdens deze finale wordt gestreden om de titel Junior Master Circuit 2010-2011 in de categorieën U13, U15, U15+ en U17. Er wordt gespeeld in de spelsoorten mannenenkelspel (ME), vrouwenenkelspel (VE).

ME U13

In de Mannenenkel U13 zijn de finalisten van de onlangs gehouden NJK beiden van de partij. Alex Terpstra is de lijstaanvoerder van het JM circuit met 8 toernooien en 475 punten. De NJK kampioen U13, Joran Kweekel heeft twee toernooien minder gespeeld en staat op 455 punten. Wie kan deze twee mannen nog uit de finale houden?

VE U13

Bij de vrouwenenkel U13 lijkt Imke van der Aar een goede kans te maken. Met een wildcard kon zij deelnemen aan deze finale. Haar voornaamste tegenspeler zal mogelijk Debora Jille worden die lijstaanvoerder is bij het JM circuit met 8 toernooien gespeeld en 433 punten. Toch zijn Marit Willemsen en Els Romen dames om rekening mee te houden.

ME U15

Bij de mannenenkel U15 ligt de strijd meer open. Zowel de lijstaanvoerder Quint Top als Koen van der Zwan en Sven Karsenbach kunnen deze titel winnen. Ook Jonathan Velder komt voor de eerste plaats nog in aanmerking.

VE U15

De vrouwen U15 hebben een dame in de strijd die in drie categorieën in kon schrijven. Tamara van der Hoeven heeft mogelijk zitten rekenen en wellicht verwacht zij dat deze categorie haar de meeste zekerheid geeft voor een finale plaats. Fabienne van Affelen van Seamsfoort lijkt de beste papieren te hebben om Tamara van deze titel af te houden. Dionne van Vlerken en Naomi Rensink zijn ook dames waar rekening mee gehouden moet worden.

ME U15+

In de strijd bij de U15+ mannen is er een Belg die mogelijk wat overlast kan veroorzaken bij de Nederlandse toppers. Ruben Jille lijkt een goed kans hebben, samen met Alex Vlaar. Ze stonden namelijk ook in de NJK finale tegen elkaar, maar de Belg Maxime Arnalsteen, lijstaanvoerder met 3 toernooien en 211 punten, zou wat roet in het eten kunnen gooien….

VE U15+

Bij de vrouwen 15+ zien we Alida Chen staan. Middels een wildcard is zij in deze klasse ingeschreven. Zij is natuurlijk de absolute favoriet en Ann Knaepen en Suzanne van der Hoeven gaan het natuurlijk weer proberen om Alida een toontje lager te laten zingen maar of dat lukt. Overigens kan dat ook Lotte Manenschijn zijn.

ME U17

Bij de U17 groep missen we beide finalisten van het NJK. Derhalve is er een mooie kans voor Justin Teeuwen om zich hier te laten zien. Maar goede tegenstanders zijn er ook de jongens Brandon Bessem. Rik Hermanns en Glenn de Jong. De lijst wordt aangevoerd door Rik Hermans die 8 toernooien speelde en maar liefst 429 punten behaalde.

VE U17

De inschrijving van de vrouwen U17 bleef wat achter. De beste papieren zijn voor de lijstaanvoerder Elcke Vievermans die 7 toernooien speelde en 261 punten scoorde. Rosalie Teuben en Marianka Wajer zijn de dames die mogelijk Elcke moeilijk kunnen maken.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Joey Lie en Ilse van de Burgwal triomferen op NK Parabadminton 2019

Joey Lie en Ilse van de Burgwal triomferen op NK Parabadminton 2019

Zaterdag 25 mei 2019 werd in Veenendaal het NK Parabadminton (aangepast badminton) gespeeld met rolstoelbadmintonner Ilse van de…

26 mei 2019

Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag ook dit weekend badmintontempel

Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag ook dit weekend badmintontempel

Het Grand Prix toernooi Drop Shot uit Den Haag is ook dit jaar weer het podium van de Master Finals. Dat betekent dat de top van…

24 mei 2019

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

In Nanning (China) is het Nederlandse team er in geslaagd de Sudirman Cup 2019 winnend af te sluiten. In de laatste wedstrijd…

23 mei 2019

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!