Een vooruitblik op het badmintonkamp in Oro

Een vooruitblik op het badmintonkamp in Oro

Al heel vroeg was het kamp vol dit jaar en doordat ik zelf bondscoach van Vietnam ben geworden, heb ik de opzet ook iets veranderd.

› alles over het Badminton Festival!

Het worden 3 weken waarvan de grote groep in de tweede week komt. Dit is de combinatieweek waar we zowel spelers trainen als trainers opleiden. Week 1 en 3 zijn alleen maar trainingsweken voor spelers met een enkele trainer die wat persoonlijke begeleiding wil hebben.

De grote verandering zit in het feit dat we in week twee niet in de hal slapen. Dat zou te onrustig worden met deze groep en de nachtrust teveel verstoren. Er zullen twee alternatieven zijn. We kunnen waarschijnlijk gebruik maken van een klaslokaal in de school van Oro, 400 meter van de hal vandaan. En we kunnen op het grote grasveld een tentenkamp opzetten. Het gaat alleen maar om het slapen want alle tassen kunnen gewoon in de hal staan.

Dus het is heel erg eenvoudig: neem een kleine tent mee, luchtbed en slaapzak. Naast de kleine tenten zal er ook een grote tent worden opgezet waar we eventueel kunnen eten en die we kunnen gebruiken als extra zitkamer. De grote zaal boven wordt weer ingericht als internetcafé. Je hoeft dus geen computer mee te nemen, er zijn er meer dan voldoende. We hebben een wasmachine in de hal en voor 30 kr. is het mogelijk je was te doen.

Week 1 en 3 zullen het zelfde van opzet zijn als vorig jaar en daar zullen we als een groep de training doen. In week twee zal de training dit jaar in groepen zijn, we hebben twee groepen die in sterkte zijn opgedeeld. Op deze manier kunnen we veel beter gebruik maken van de hal en de beschikbare trainers. De trainingseenheden zullen 1,5 tot 2 uur zijn en elkaar afwisselen. Woensdag- en vrijdagmiddag spelen we wedstrijden tegen Holbæk met een groep en blijft de andere groep in de hal voor training.

Er komen ook een paar elitespelers naar het kamp zoals Erik Meijs, Tobias Wadenka, Vu Tri Trang (de nummer 3 van de wereld in de U19) en Duong Huynh (die was er vorig jaar ook). Deze spelers gaan dinsdag en donderdagavond meetrainen met het eliteteam van Skoveshoved en ze zullen in het weekend met dit team meegaan naar Zweden voor een driedaags trainingskamp met deze spelers.

We hebben ook weer een goed trainersteam dit jaar, met de volgende namen:

 • Morten Christensen (DK) Elite trainer instructeur
 • Andereas Johannsen (DK) Elite trainer instructeur
 • Ron Daniëls (NL/DK) Elite trainer instructeur
 • Aad van Zeijl (NL/DK) DBF 2 Trainer en fysiotherapeut
 • Henri Vervoort (NL/I) Trainer uit de school van Kenneth Larsen
 • Manuel Massari (D) Duitse trainer bij de BBV in Nurenberg
 • Roel van Heuckelom (B) Trainer uit België, coach spelers uit de nationale selectie
 • Duong Nhut Huynh (VN) ass. bondscoach Vietnam

Het was niet eenvoudig om al deze mensen bij elkaar te krijgen voor het kamp en niet iedereen kon komen zo heeft Holger Hasse, de nationale coach van Duitsland, helaas afgezegd, maar gezegd dat hij er volgend jaar zeker bij wil zijn.

Alle deelnemers krijgen de komende dagen een e-mail van me met de laatste details en dan is het aftellen naar augustus voor wat ik hoop weer een mooie badmintonervaring.

Ron Daniëls

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!