Erik Meijs: 'Ook de beker is binnen!'

Erik Meijs: 'Ook de beker is binnen!'

Dit weekend speelde ik met Duinwijck de Carlton Cup in Alphen aan de Rijn. We begonnen op zaterdagochtend om 10 uur tegen Flying shuttle uit Barendrecht.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik had ervoor gekozen om in deze wedstrijd geen single te spelen, omdat ik eerst wilde kijken hoe het zou gaan met mijn arm in de dubbel samen met Jacco. We wonnen onze dubbel met duidelijke cijfers en als team wonnen we gemakkelijk met 5-0.

Na een pauze van 4 uur, moesten we in de kwartfinale spelen tegen BC DKC uit Den Haag. Ook nu ging ik alleen maar dubbelen, omdat we erin geloofden dat we ook nu weer gewoon met dezelfde opstelling met 5-0 zouden winnen. Dit gebeurde ook, want Jacco en ik wonnen ook nu weer onze partij makkelijk en de rest volgde op zelfde wijze! We waren dus door naar zondag voor de halve finale tegen Almere.

Zondagochtend om 10 uur stond deze wedstrijd op het programma. Deze keer zou ik dubbel en single spelen. In de dubbel met weer Jacco wonnen we toch wel verrassend in 2 sets van Dave en Saber. Ikzelf speelde een erg lekkere wedstrijd en zat er goed in. Hierdoor wisten we dat we het zouden halen, dus in de single tegen Saber heb ik al mijn krachten gespaard voor de finale en heb deze partij op een rustige manier uitgespeeld, zodat ik mijn arm kon sparen voor de finale. We wonnen deze wedstrijd als team uiteindelijk met 3-2!

Dus net als in de competitie weer een finale tegen Velo. Ook nu zou ik weer de dubbel en de single voor mijn rekening nemen. Samen met Jacco speelde ikzelf geen goede wedstrijd, maar uiteindelijk wisten we net in 3 sets te winnen. Hierin moet gezegd worden dat Jacco een erg goede partij neerzette en ik gelukkig op de belangrijke momenten wel scherp was.

Hierna moest ik de single spelen tegen Dennis! De laatste keer dat ik tegen Dennis speelde was in de finale om het landskampioenschap. Zoals iedereen zich wel zal kunnen herinneren had ik toen geen kans tegen hem. Nu wel! Ik won de 1ste set met rustig spel met 21-16. In de 2de set begon mijn arm weer licht tegen te werken, dus ik nam wat gas terug en besloot mijn energie te gaan sparen voor de 3de set. In de 3de set was ik weer de oude Erik en won uiteindelijk met hard werken, lange rally's en mooie punten!

Voor de rest van Eriks verslag bezoek je zijn website.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!